«Βροχή» οι αιτήσεις την πρώτη μέρα της πλατφόρμας του Fuel Pass

 


Με απλά βήματα στην πλατφόρμα Fuel Pass και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TaxisNet οι οδηγοί με οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ και ΑΦΜ με καταληκτικό αριθμό 0,1,2 μπαίνουν από το πρωί στην πλατφόρμα του gov.gr, για να αιτηθούν την έκδοση της άυλης ψηφιακής κάρτας ή την πληρωμή του επιδόματος καυσίμων σε τραπεζικό τους λογαριασμό,όπως σημειώνει το ertnews.gr.


Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των πολιτών. Έως την Παρασκευή 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους πολίτες με βάση το λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, και οι οποίοι θα ενημερώνονται με ανακοινώσεις. Στη συνέχεια θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση όλοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ.


Οι κάτοχοι αυτοκινήτων που είναι σε κυκλοφορία, ασφαλισμένα και με πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας για το τρίμηνο έως και τον Ιούνιο, θα ενισχυθούν με 40 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα και 50 ευρώ για τη νησιωτική Ελλάδα, ενώ η ενίσχυση για τους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών είναι 30 και 35 ευρώ για τους στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα αντίστοιχα.


Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό, γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.


H άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται -μέσω του smartphone – σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, μέσω των POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα. Το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά.


Η ψηφιακή κάρτα θα απενεργοποιηθεί τέλος Ιουλίου, με εξτρά μπόνους 5 ευρώ και θα μπορεί να εκδίδεται και μέσω ΚΕΠ.


Η ενίσχυση αφορά περίπου τρία εκατομμύρια δικαιούχους.


Για τυχόν διευκρινίσεις οι οδηγοί μπορούν να απευθυνθούν στο 215 560 5150

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]