Σημαντική δικαστική απόφαση για συμβασιούχους COVID Δήμου

 



Όπως παρουσίασε, χθες, άμεσα και αποκλειστικά μόνο το epoli.gr παραμονή στην εργασία τους για δεκαεννέα (19) συμβασιούχους COVID του Δήμου Κορυδαλλού διέταξε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.


Ιδιαιτερότητα - σημαντικότητα της απόφασης ότι, πολλοί από τους συγκεκριμένους συμβασιούχους συμπληρώνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα 24 μήνες συνεχούς απασχόλησης στον Δήμο Κορυδαλλού και επομένως η σύμβασή τους θα έληγε αυτοδίκαια, πριν από τη λήξη της δίμηνης παράτασης που δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών σε όσους απασχολούνται με συμβάσεις για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει από την πανδημία της COVID-19. Παρ’ όλ’ αυτά οι εν λόγω εργαζόμενοι, προσφεύγοντας με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο πιο πάνω Δικαστήριο, πέτυχαν την προσωρινή παραμονή τους στην εργασία τους.


Ο δικηγόρος κ. Λάμπρος Ντουματσάς, ο οποίος εκπροσώπησε τους συμβασιούχους στο δικαστήριο δήλωσε στο epoli.gr: «Είμαστε ευτυχείς που οι εργαζόμενοι του Δήμου Κορυδαλλού μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται και να προσφέρουν στην πόλη τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Δικαστήριο κατανόησε και δέχθηκε τον βασικό μας ισχυρισμό σε αυτή την υπόθεση και σε άλλες αντίστοιχες που χειριζόμαστε, ότι δηλαδή στην πράξη οι συμβασιούχοι COVID καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων -και όχι έκτακτες που επιβλήθηκαν από την πανδημία-, καθώς η μεγάλη πλειονότητα αυτών έχει αναλάβει καθήκοντα απολύτως όμοια με αυτά των μόνιμων υπαλλήλων των Δήμων, τα οποία, δυστυχώς, δεν μπορούν να καλυφθούν από τους υποστελεχωμένους ΟΤΑ. Δεν μπορώ τέλος να μην εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Δήμαρχο του Κορυδαλλού και στο σωματείο των εργαζομένων που στήριξαν το αίτημα των εντολέων μου και συνέβαλαν στο να διαταχθεί η δικαστική παράταση των συμβάσεών τους.».


 


Η απόφαση




epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]