Ιωάννινα:Βροχή και τροχαία ....πάνε παρέα...[φωτό]





 Κάθε φορά που βρέχει αυξάνεται και ο  όγκος εργασίας των ανδρών της Τροχαίας καθώς αυξάνονται τα ατυχήματα που σημειώνονται στην πόλη .

Τις μεσημεριανές ώρες σήμερα σημειώθηκαν αρκετά τροχαία ατυχήματα χωρίς ευτυχώς σοβαρό τραυματισμό ατόμου   με τους οδηγούς να έχουν να μετρούν  κυρίως  υλικές ζημιές.

Ένα εξ αυτών σημειώθηκε επί της λεωφόρου Νιάρχου  σε έναν δρόμο που τα τροχαία αποτελούν δυστυχώς συνήθεια ....

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με παλιότερη μελέτη ακόμα και μία ψιχάλα αυξάνει τον κίνδυνο για τροχαίο ατύχημα στα οδικά δίκτυα.

Οι οδηγοί οφείλουν να οδηγούν με μειωμένη ταχύτητα και να μην υποεκτιμούν τους κινδύνους που κρύβει ένα ολισθηρό  οδόστρωμα .


Η αμερικανική έρευνα που έγινε το 2019 έδειξε πως ακόμα και η λίγη βροχή αυξάνει τον κίνδυνο για  θανατηφόρο ατύχημα  κατά 27% ενώ με μέτρια έντασης βροχόπτωση ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 75% και  όταν βρέχει πολύ ο κίνδυνος είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος .Τέλος οι οδηγοί  οφείλουν   να μην ξεχνούν πως  σε βρεγμένο οδόστρωμα, η απόσταση φρεναρίσματος είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το στεγνό οδόστρωμα ενώ πολύ σημαντικός  είναι ο ρόλος των ελαστικών που "φοράει" το όχημα .

Σε βρεγμένο οδόστρωμα φρενάρουμε νωρίτερα απ΄ ότι σε στεγνό δρόμο ενώ  διπλασιάζουμε την απόσταση του αυτοκινήτου μας από το μπροστινό .







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]