Εξοικονομώ: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα – Ποιοι έχουν δεύτερη ευκαιρία

 


Έως τις 15 Απριλίου θα παραμείνει ανοικτή η ψηφιακή πλατφόρμα του «Εξοικονομώ 2021», η οποία δέχεται από χθες, Δευτέρα 4 Απριλίου, ξανά αιτήσεις.


Η «δεύτερη ευκαιρία» αφορά μόνο όσους όσους πολίτες ξεκίνησαν τη διαδικασία αλλά δεν προχώρησαν σε οριστική υποβολή της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.


Η «δεύτερη ευκαιρία» αφορά μόνο όσους  πολίτες ξεκίνησαν τη διαδικασία αλλά δεν προχώρησαν σε οριστική υποβολή της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις σε εκκρεμότητα αφορούν σε μονοκατοικίες/μεμονωμένα διαμερίσματα.


Σημειώνεται πως η υποβολή αιτήσεων για τις πολυκατοικίες θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 18 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.


Ποιες εργασίες επιδοτούνται από το Εξοικονομώ

Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης επιδοτεί πέντε κατηγορίες παρεμβάσεων:


- Η πρώτη είναι τα «Κουφώματα / Συστήματα Σκίασης / Αερισμός» και περιλαμβάνει εργασίες, όπως η τοποθέτηση κουφωμάτων και πορτών ή και συστημάτων μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας.- Η δεύτερη κατηγορία αφορά τη «Θερμομόνωση» και προβλέπει εργασίες, όπως η θερμομόνωση δώματος εξωτερικά ή η θερμομόνωση στέγης κ.ά.


- Η τρίτη κατηγορία παρεμβάσεων αφορά τα «Συστήματα Θέρμανσης / Ψύξης» και περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η τοποθέτηση καυστήρα φυσικού αερίου ή υγραερίου, αντλιών θερμότητας, ενδοδαπέδιας θέρμανσης κ.ά.


- Η τέταρτη κατηγορία είναι τα «Συστήματα Παροχής Ζεστού Νερού Χρήσης» (ηλιακός θερμοσίφωνας κ.ά.).


- Η πέμπτη αφορά τις «Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης», όπως η εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας (smarthome).

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]