Βούληση της κυβέρνησης η συνεχής στήριξη του πρωτογενούς τομέα




Τη βούληση της κυβέρνησης για συνεχή στήριξη του πρωτογενούς τομέα από εθνικούς αλλά και ευρωπαϊκούς πόρους, μετέφερε σήμερα σε εκπροσώπους αγροτικών φορέων της περιοχής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη. 

O ΥπΑΑΤ  αναφέρθηκε επίσης,  στη  στήριξη της πολιτείας στο σημαντικό έργο του  Μεσογειακού  Αγρονομικού  Ινστιτούτου Χανίων, στις εγκαταστάσεις του οποίου   ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του   κ. Γιώργο Μπαουράκη και ενημερώθηκε για τις δράσεις και την λειτουργία του. 

Μετά το τέλος των συναντήσεων στο Ινστιτούτο, ο κ. Γεωργαντάς  τόνισε ότι «το ΜΑΙΧ μπορεί και προάγει την έρευνα μέσω ελληνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα βοηθά στην κατάρτιση εκπαιδευομένων με τον καλύτερο τρόπο. Σε μια δύσκολη συγκυρία, η παρουσία και το επιστημονικό έργο του ΜΑΙΧ αναμένεται το επόμενο διάστημα, να είναι ακόμα σημαντικότερη και ουσιαστικότερη στην βοήθεια του πρωτογενή τομέα».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στον εξωτερικό χώρο του ΜΑΙΧ, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της «Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων» . Ο κ. Γεωργαντάς συνομίλησε μαζί τους και αναφέρθηκε στις ενέργειες του υπουργείου και της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής λόγω της εξωγενούς κρίσης, αλλά και των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών φορέων, γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού  Χανίων, Ντόρας Μπακογιάννη και Μανούσου  Βολουδάκη, καθώς και του  Γ.Γ του  ΥΠΑΑΤ, κ. Κώστα Μπαγινέτα.

Ο κ. Γεωργαντάς παρέθεσε και επεξήγησε τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, ενώ επισήμανε πως η χρηματοδότησή τους γίνεται από εθνικούς πόρους. Τόνισε επίσης, ότι θα συνεχισθούν οι προσπάθειες για επιπρόσθετη Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Επίσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν και γίνονται από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

Η κα Μπακογιάννη  έθεσε θέματα που απασχολούν τόσο την αγροτική παραγωγή όσο και το  διεθνές πλαίσιο παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, τονίζοντας  ότι  ειδικά στις ζωοτροφές, η πάταξη της αισχροκέρδειας θα πρέπει να είναι αμείλικτη δεδομένου ότι, κάποιες εισαγωγές και αποθέματα έγιναν πριν την κρίση.

Ο κ. Μ. Βολουδάκης τόνισε πως η αύξηση τους κόστους παραγωγής έχει πλήξει ιδιαίτερα την κτηνοτροφία στην Κρήτη και πρότεινε να υπάρξει συνδρομή της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον έλεγχο των τιμών.

Η επίσκεψη του κ. Γεωργαντά στα Χανιά, ολοκληρώθηκε με συνάντηση και συζήτηση στη ΔΕΕΠ Χανίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]