Ιωάννινα:Επίσκεψη του ΚΚΕ σε δομή προσφύγων από την Ουκρανία


 Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες από την Ουκρανία στα Ιωάννινα  επισκέφθηκε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της  Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ απότελούμενο από τις Ολυ Τσουμάνη και Τίνα  Ζέκα.


Στη συγκεκριμένη δομή στο παλιό Οικοτροφείο Θηλέων , φιλοξενούνται σήμερα 20 πρόσφυγες μεταξύ αυτών 10 παιδιά.


Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με την Πρόεδρο της δομής Τσολάκη Μαρία και τον διευθυντή Στέργιο Θώμο όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων προσφύγων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 


Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τους ουκρανούς πρόσφυγες όπου σύμφωνα με τους τελευταίους ορισμένοι από αυτούς αντιμετωπίζουν προβλήματα στην έκδοση άδειας παραμονής αφού γι αυτην πρέπει να μεταβούν είτε στο προξενιό της Ουκρανίας στην Θεσσαλονίκη είτε στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα πράγμα αδύνατον αφού συνοδεύουν ανήλικα τέκνα. Επίσης αναφέρθηκε ότι δύο από τα ανήλικα τέκνα δεν μπορούν να ενταχθούν σε παιδικό σταθμό γιατί δεν υπάρχουν θέσεις. Από το κλιμάκιο του Κόμματος τονίστηκε ότι «το ΚΚΕ θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα, ενώ σημειώθηκε πως είναι σημαντικό να δυναμώσει η έκφραση αλληλεγγύης από το λαό της περιοχής.


Η αληθινή αλληλεγγύη όμως τόσο στον ουκρανικό και το ρώσικο λαό, όσο και στους λαούς της γειτονιάς μας, εκφράζεται με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν».


Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ προσφέρε συμβολικά στους πρόσφυγες γλυκίσματα για το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]