«Ισχυρό Επιμελητήριο» Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξακολουθεί να λειτουργεί κατά το δοκούν, λαμβάνοντας αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τον θεσμό του Επιμελητηρίου

 


Η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» αναγκάζεται για μια ακόμη φορά να επανέλθει στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και οι χιλιάδες επιχειρήσεις , τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. 

Η παράταξη «αναγκάζεται»  να επανέλθει  διότι με λύπη, αλλά και αγανάκτηση διαπιστώνει πως η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και ο πρόεδρός του, επιχειρεί  να αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό ζήτημα με … υπομνήματα και επιστολές, οι οποίες αποστέλλονται μόνο για τους … τύπους και χωρίς καμία ουσία.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είδαμε καμία ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων από την πλευρά του Επιμελητηρίου, με αποτέλεσμα οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να προσπαθούν να επιβιώσουν είτε στηριζόμενες στις δικές τους δυνάμεις είτε στην άμεση ή έμμεση βοήθεια της Πολιτείας.

Η βαθιά κρίση όμως στη λειτουργία του Επιμελητηρίου και στον τρόπο διοίκησής του έχει και συνέχεια…

Ο πρόεδρος Δ. Δημητρίου , παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας, με στοιχεία και αποδείξεις, εξακολουθεί να λειτουργεί κατά το δοκούν, λαμβάνοντας αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τον θεσμό του Επιμελητηρίου.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η πρόσφατη προσωπική του απόφαση, για το θέμα της πρόσληψης δικηγόρου στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων .

Υπενθυμίζουμε λοιπόν προς τον κ. Δημητρίου πως είναι ανεπίτρεπτο και οδηγεί σε επικίνδυνα  «μονοπάτια» η απόφασή του να μην δεχθεί  και να μην υπογράψει την πρόσληψη της δικηγόρου, η οποία με βάση όλες τις νόμιμες διαδικασίες , επιλέχθηκε για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης .

Αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής στάσης του κ. Δημητρίου είναι η εξώδικη διαμαρτυρία της δικηγόρου που νόμιμα αποφασίσθηκε να προσληφθεί, με την οποία καλεί τον πρόεδρο όπως υπογράψει  τη σύμβαση, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα αναζητήσει την προστασία των δικαιωμάτων  της, ενώπιον  «κάθε αρμόδιου αστικού και ποινικού Δικαστηρίου». 

Ως  παράταξη  «Ισχυρό Επιμελητήριο» και με βάση όλα τα παραπάνω  θεωρούμε πως ο πρόεδρος του θεσμού, εξακολουθεί να λαμβάνει αποφάσεις που δυστυχώς θα οδηγήσουν το Επιμελητήριο και τις επιχειρήσεις σε τραγικό αδιέξοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]