Δήμος Ιωαννιτών:Εκτενής ενημέρωση για τα έργα στην οδό Ανεξαρτησίας -Θα πεζοδρομηθεί;

 


Εκτενή ενημέρωση για τα έργα στην οδό Ανεξαρτησίας έκανε κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος με αφορμή και τις επικρίσεις που προηγήθηκαν.

Το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων μελετήθηκε και εντάχθηκε για χρηματοδότηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή. 

Η μελέτη που υλοποιείται είναι η αρχική χωρίς να έχει γίνει καμία απολύτως τροποποίηση. Αυτό που προβλέπει είναι η ανακατασκευή του οδοστρώματος για την λειτουργία της Ανεξαρτησίας ως οδού ήπιας κυκλοφορίας και η συμπλήρωση του αστικού εξοπλισμού. 

Με αφορμή προβλήματα που εντοπίζονται και αναφορές για κακοτεχνίες, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, θα προχωρήσει στον απαιτούμενο έλεγχο και θα υποβάλλει λεπτομερές υπόμνημα.

Ταυτόχρονα κάτοικοι και επιχειρηματίες της οδού αλλά και της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού κέντρου με αίτημα τους στον Δήμο επανέφεραν στο προσκήνιο τη συζήτηση για την πεζοδρόμηση της οδού Ανεξαρτησίας. 

Η δημοτική αρχή, με αφορμή το προαναφερόμενο αίτημα, πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος για την ανεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για την κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου.

Προς την κατεύθυνση αυτή στις 3 Μαΐου θα συγκληθεί η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου ώστε να συζητήσει το αίτημα.

Σε ότι αφορά το δεύτερο μέρος του έργου για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, η Δημοτική Αρχή έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων που αποτελεί τον φορέα υλοποίησης, ότι θα το φέρει σε πέρας με τον βέλτιστο τρόπο.

Με την συνεργασία όλων και την ολοκλήρωση των  προβλεπόμενων παρεμβάσεων η περιοχή του ιστορικού κέντρου των Ιωαννίνων μπορεί να  αποκτήσει μια νέα δυναμική που θα στηρίζεται στα ιστορικά χαρακτηριστικά της, την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων και την επανάχρηση χώρων, όπως αυτός της Λαϊκής αγοράς Αγίου Νικολάου. 

Το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου θα μετατραπεί με τον τρόπο αυτό σε κίνητρο για την προσέλκυση στην περιοχή δημοτών, επισκεπτών της πόλης καθώς και νέων δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]