Ιωάννης Μασούτης «Δεν υπάρχει έλλειψη προϊόντων, ο εφοδιασμός είναι επαρκής»


 «Δεν υπάρχει  έλλειψη προϊόντων, ο εφοδιασμός είναι επαρκής»


Καθώς η Ρωσία εντείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανησυχία προκαλούν στους Έλληνες καταναλωτές τα προβλήματα που δημιουργεί σε βασικά τρόφιμα όπως άλευρα και ηλιέλαια. Για την επισιτιστική επάρκεια στην αγορά μίλησε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γιάννης Μασούτης.


«Δεν υπάρχει θέμα ελλείψεων προϊόντων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή» διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ.


Η αναταραχή που δημιουργήθηκε εξαιτίας του πολέμου, θα χρειαστεί καιρό για να ομαλοποιηθεί εκτιμά ο κ. Μασούτης, ωστόσο όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ υπάρχει επάρκεια τροφίμων και ομαλή ροή της αγοράς και λειτουργίας των παραγόντων της εφοδιαστικής αλυσίδας.


Τα αρμόδια Υπουργεία λαμβάνουν σειρά μέτρων για την επισιτιστική ασφάλεια  


«Η κυβέρνηση έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά και παρά το γεγονός ότι Ρωσία και Ουκρανία είναι οι μεγαλύτερες σιτοπαραγωγές χώρες, στην Ελλάδα υπάρχει πλήρης επάρκεια» είπε ο κ. Μασούτης. 


Ερωτηθείς για την απότομη αύξηση της ζήτησης σε συγκεκριμένα προϊόντα ο κ. Μασούτης τόνισε πως «δεν θα δημιουργηθούν κενά εφοδιασμού στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ», ενώ παράλληλα είπε πως «δεν χρειάζεται πανικός από πλευράς των καταναλωτών».

 

Αναφορικά με τιμές των προϊόντων, ο  Πρόεδρος της ΚΕΕΕ είπε «πως είναι σε καλύτερο επίπεδο συγκριτικά με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, παρά τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στις επιχειρήσεις η αύξηση του ενεργειακού κόστους» σημείωσε.


«Οι επιχειρήσεις του κλάδου καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουν την αδιάκοπη και ομαλή λειτουργία τής εφοδιαστικής αλυσίδας» τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]