ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ένας στους δύο Ελληνες αναζητά φθηνά καύσιμα

 


Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται ένας στους δύο Έλληνες για να βρει φθηνά καύσιμα, ενώ 2 στους 3 τονίζουν ότι η κατανάλωση καυσίμου είναι το κύριο κριτήριό τους όταν επιλέγουν ένα αυτοκίνητο.


Οκτώ στους δέκα ελέγχουν πάντα ότι η βασική έκδοση ενός αυτοκινήτου διαθέτει όλα όσα τους ενδιαφέρουν (πχ. Aircondition), ενώ πάνω από τους μισούς Έλληνες παραδέχονται ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητο για να προστατέψουμε το περιβάλλον.


Χαρακτηριστικό εύρημα της έρευνας είναι ότι οι μισοί Έλληνες αρέσκονται στο να ψάχνουν τα πρατήρια για να βρουν την καλύτερη τιμή καυσίμου!

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της πανελλήνιας έρευνας Profiles από την Focus Bari /YouGov:


Οι δύο στους τρεις Έλληνες θεωρούν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν το μέλλον για τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Ασφάλεια, οικονομία καυσίμου και καταλληλότητα μοντέλου για όλη την οικογένεια συνιστούν τα βασικά κριτήρια για την πλειονότητα των Ελλήνων οδηγών

Οι γυναίκες εμφανίζουν ψηλότερη οικολογική συνείδηση όσον αφορά στο αυτοκίνητο

Ενώ οι άντρες ασχολούνται προσωπικά με το αυτοκίνητό τους πολύ περισσότερο, και εξακολουθούν να αναζητούν επιδόσεις και design σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι οι γυναίκες.

Καθολική σημασία στην ασφάλεια

Άντρες και γυναίκες δίνουν εξίσου καθολική σημασία στην ασφάλεια του αυτοκινήτου, ενώ οι άντρες ασχολούνται οι ίδιοι πολύ περισσότερο από τις γυναίκες.


Ειδικότερα, εννέα στους 10  συμφωνούν με την φράση «όλοι πρέπει να έχουν ένα κουτί ασφάλειας/πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητό τους», αλλά και ότι το αυτοκίνητό τους πρέπει να είναι εξοπλισμένο με όσο δυνατόν περισσότερα χαρακτηριστικά ασφάλειας.


Μάλιστα οι μισοί μπορούν, όπως αναφέρουν, σίγουρα να αλλάξουν το λάστιχο του αυτοκινήτου τους και 4 στους 10 προτιμούν να πλένουν μόνοι τους το αμάξι τους.




8% δεν χρειάζεται μηχανικό

Ανησυχητικό ωστόσο, είναι ότι το 8% των Ελλήνων θεωρεί ότι δεν χρειάζεται μηχανικό και σε γενικές γραμμές μπορεί να φτιάξει το αυτοκίνητό του μόνος του.


Ιδιαίτερη σημασία έχει για 8 στους 10 τους Έλληνες να έχουν ένα αυτοκίνητο που λειτουργεί για όλη την οικογένεια.


Στους άντρες αρέσουν τα αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη/δυνατή μηχανή, αλλά και η εμφάνιση, ενώ οι γυναίκες θεωρούν απαραίτητο για το ΙΧ το GPS.

 moved.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]