Και οι εργαζόμενοι στους Δήμους του νομού Ιωαννίνων στην αυριανή απεργία


 "Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα που ετοιμάζονται να δώσουν μια αποφασιστική απάντηση στις 6 Απρίλη σε όσους τσαλαπατούν τις ζωές μας. Φτάνει πια! Οι εργαζόμενοι στους Δήμους τους είδαμε και τους νιώσαμε στο πετσί μας όλους, όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις στηρίζουν. Από τη μέρα που γεννηθήκαμε το μόνο που μας λένε είναι σκύψτε το κεφάλι και βάλτε πλάτη. Αρκετά τους ανεχτήκαμε και αυτούς και τις πολιτικές τους! Απαιτούμε τώρα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

Οι μισθοί μας πετσοκόπηκαν βάρβαρα την τελευταία δεκαετία και εξαερώνονται από την ακρίβεια, τα χαράτσια και τη φορολογία. Πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι τι θα αποφύγουμε να ψωνίσουμε. Περιορίζουμε τη θέρμανση για να μην ξεφύγουμε από τα προκαθορισμένα έξοδα μας. Πληρώνουμε το λογαριασμό του ρεύματος ή βάζουμε βενζίνη και «παθαίνουμε εγκεφαλικό». Η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και τα ανύπαρκτα μέτρα Υγείας & Ασφάλειας κάνουν την εργασία μας ακόμα μεγαλύτερο βάσανο.

Η επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει τέλος! Μετά την εξαγγελία πετσοκόμματος του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, προχωράει στην απόλυση χιλιάδων συναδέλφων. Καθιστά υποχρεωτική την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους και τις περιφέρειες, μέσω της οικονομικής επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους. Η κυβέρνηση δίνει άλλο ένα «εργαλείο» στα χέρια των δημάρχων και των περιφερειαρχών ώστε να τσακίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο, θα απολύεται όποιος συνάδελφος κλείνει 24 μήνες εργασίας.

Την ίδια ώρα τα τύμπανα του πολέμου ήχησαν για μια ακόμα φορά στη γειτονιά μας. Αυτοί που μας υποσχέθηκαν έναν κόσμο δίχως πολέμους, μας λένε σήμερα να συνταχτούμε με την μια από τις πλευρές στον άδικο πόλεμο και ρίχνουν λάδι στην φωτιά στέλνοντας πολεμικά εφόδια στην Ουκρανία. Πρόκειται για τους ίδιους – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντάμα - που «έσπειραν» βάσεις και εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ σε όλη την Ελλάδα, μαζί και στο Στεφανοβίκειο, μετατρέποντας τη χώρα σε πολεμικό στόχο. Ο δικός μας καθημερινός πόλεμος είναι απέναντι σε όλους αυτούς. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με την ταξική πάλη των λαών.


Στις 6 Απρίλη να μη δουλέψει ούτε ένας συνάδελφος!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε όλους τους Δήμους των Ιωαννίνων να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 6 του Απρίλη. Όλοι στους δρόμους! Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.          "      αναφέρει σχετική ανακοίνωση του    Συλλόγου  Εργαζομενων ΟΤΑ Ιωαννίνων .                        

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]