Γεωργαντάς από Γιάννενα: Το μέλλον βρίσκεται στον πρωτογενή τομέα

Το μέλλον βρίσκεται στον πρωτογενή τομέα, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απευθυνόμενος στους σπουδαστές του ΔΙΕΚ της τυροκομικής σχολής της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Το πρωί ο κ. Γεωργαντάς εγκαινίασε τον Συνοριακό Σταθμό Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου στην Κακαβιά, ένα ανακαινισμένο κτίριο με σύγχρονα μηχανήματα ελέγχου που συμβάλλουν καθοριστικά στην ασφάλεια των τροφίμων που εισάγονται στη χώρα μας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Συνοριακό Φυλάκιο στην Κακαβιά και ευχήθηκε καλό μήνα στους στρατιώτες.

Επόμενος σταθμός του ΥπΑΑΤ ήταν η τυροκομική Σχολή της Μητροπόλεως Ιωαννίνων. Ο κ. Γεωργαντάς ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη Μάξιμο στις εγκαταστάσεις του τυροκομείου το οποίο λειτουργεί ως Δημόσιο ΙΕΚ.


Στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της Μητροπόλεως φοιτούν 26 Τυροκόμοι και 30 μελισσοκόμοι, ενώ υπάρχουν τμήματα αρωματικών- φαρμακευτικών  φυτών, σχολή κρέατος και αμπελουργίας- οινολογίας. Η παραγωγή των Σχολών διατίθεται στις φιλανθρωπικές δομές της Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον ΥπΑΑΤ για την επίσκεψή του, επισήμανε ότι όλες οι εγκαταστάσεις και τα προϊόντα που παράγονται είναι πιστοποιημένα και τόνισε ότι, μέσω της Ακαδημίας και των τμημάτων που λειτουργούν, δίνεται η δυνατότητα στους νέους να μείνουν στον τόπο τους.

Ο ΥπΑΑΤ κ. Γ.  Γεωργαντάς επισήμανε ότι, μέσω των Σχολών, συνδέεται η πρωτογενής παραγωγή με την κατάρτιση και την εκπαίδευση, την οποία, όπως δήλωσε, είναι αποφασισμένος να ενισχύσει, καθώς απέχουμε από τα ευρωπαϊκά επίπεδα. Τόνισε ότι, μέσα από την κατάρτιση και εκπαίδευση των νέων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, μπορεί να ενισχυθεί η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας.

Τον ΥΠΑΑΤ κ. Γεωργαντά  συνοδεύουν στην περιοδεία ο ΥφΑΑΤ, κ. Γιώργος Στύλιος, η Γ.Γ, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου,  κ. Αλέκος Καχριμάνης και η βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Μαρία Κεφάλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]