ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στους δρόμους και στα Ιωάννινα για την ακρίβεια


 Μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην ακρίβεια και την εμπλοκή την Ελλάδας στον πόλεμο έστειλαν χιλιάδες Γιαννιωτών με την συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ανανεώνοντας το απεργιακό ραντεβού για στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1 Μαΐου.

Από τα ξημερώματα απεργιακές φρουρές των σωματείων έδωσαν τη μάχη της περιφρούρηση της απεργίας στη ΔΕΗ, στο «My Market», την ΔΕΥΑ Ιωαννίνων. Παράλληλα μεγάλοι βιομηχανικοί χώροι όπως τα «Πλαστικά Θράκης» η «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» η ανακύκλωση στη ΒΙΠΕ νέκρωσαν για ακόμη μία φορά. Στο κενό έπεσε η προσχεδιασμένη απεργοσπαστική επίθεση της εργοδοσία της φαρμακοβιομηχανίας Help απέναντι στην απεργιακή φρουρά του σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων που συμπαραστέκονταν στους απλήρωτους εργαζόμενους της εταιρείας. Προκλητική ήταν η συνδρομή και κάλυψη της αστυνομίας στους σχεδιασμούς τις εργοδοσίας φτάνοντας στο σημείο να συλλάβει απεργό που αφέθηκε ελεύθερος μετά από παρέμβαση της διοίκησης του ΕΚΙ.

Η απεργιακή συγκέντρωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων απεργών από όλους τους κλάδους μετατράπηκε σε μαχητικό ξέσπασμα με τη μαζική συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, του αγροτικού και Αμπελουργικού συλλόγου Ζίτσας. Επιπλέον ξεχώρισε η μαζική παρουσία αυτοαπασχολούμενων από τα συνεργεία αυτοκινήτων, τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων.


Στην απεργιακή συγκέντρωση μετά την κεντρική ομιλία από τον Δούβλη Οδυσσέα πρόεδρο του σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού ανακοινώθηκε από τον Νίκο Έξαρχο πρόεδρο του εργατικού κέντρου κάλεσμα σε πλατιά σύσκεψη όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων δημοσίου, ιδιωτικού φορέα, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών την επόμενη Τετάρτη 13 Απρίλη 7:30 μ.μ. για την οργάνωση της αλληλεγγύης απέναντι στην συνέπειες της ακρίβειας. Παράλληλα ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου στην Πρέβεζα το Σάββατο 13 Απρίλη 6:00 μ.μ. που διοργανώνεται από κοινού με τα εργατικά κέντρα τις περιοχής και τις επιτροπές Ειρήνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]