ΑΣΥ ΠΓΝΙ : Κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 6 Απρίλη


 Να εμποδίσουμε τους  σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ».


Αυξήσεις στους μισθούς – Επαναφορά 13 ου και 14ου  μισθού


Κατάργηση ΦΠΑ και ΕΦΚ σε καύσιμα, ρεύμα, είδη πλατιάς κατανάλωσης


Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο 


ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022


 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο 10.30 πμ


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί οι πανηγυρισμοί κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους υψηλούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ (και των επιχειρηματικών κερδών), συμβαδίζουν με την απελπισία και την αγανάκτηση που  νιώθει κάθε λαϊκή οικογένεια με τα τιμολόγια του ρεύματος, την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τις καθημερινές σχεδόν ανατιμήσεις σε βασικά είδη.


ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ με τη συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ  της κυβέρνησης να καταργήσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης για να «ανακουφισθούμε» από την ακρίβεια και τη φοροληστεία.


ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να μας κοροϊδεύουν με δήθεν «μέτρα ελάφρυνσης», όπως η επιδότηση των 13 ευρώ τον μήνα για καύσιμα, την ίδια περίοδο που συνεχίζουν με αλλεπάλληλους «αναπτυξιακούς νόμους» (του ΠΑΣΟΚ το 2010, του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και της ΝΔ το 2022) να μοιράζουν δεκάδες δις φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους.


Η εκτόξευση των τιμών του ρεύματος και των καυσίμων προϋπήρχε του πολέμου και οφείλεται στην υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας και «πράσινη μετάβαση» που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, με τη συρρίκνωση - ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τις τεράστιες επιδοτήσεις στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και την επιβολή τέλους ρύπων στον λιγνίτη.


Στη σημερινή περίοδο του πολέμου, η επιτάχυνση της "απεξάρτησης" από το ρωσικό φυσικό αέριο που έχει ως αποτέλεσμα την ΝΕΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗ από το αμερικάνικο υγροποιημένο αέριο που είναι πιο ακριβό, προμηνύουν ενεργειακή φτώχεια διάρκειας για τις λαϊκές οικογένειες ενώ υπηρετούν την κερδοφορία των Ελλήνων εφοπλιστών και τα σχέδια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της άρχουσας τάξης της Ελλάδας ως "πύλη εισόδου" για τα Δυτικά Βαλκάνια. Ήδη οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν πάνω από 22% της παγκόσμιας χωρητικότητας των πλοίων μεταφοράς LNG.


Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στον κοινό μας εχθρό


Οι εξελίξεις που προαναφέραμε δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για αυταπάτες για  «λύση από τα πάνω» με μια ψήφο ΜΟΝΟ στις βουλευτικές εκλογές, που θα οδηγήσει στην στο να συνεχίζεται η αντεργατική επίθεση από την επόμενη, δήθεν «προοδευτική» κυβέρνηση ή κάθε άλλης μορφής συνεργασίας.


Στην κατεύθυνση αυτή, «συμβαδίζουμε» μαζί με σωματεία με ταξικό προσανατολισμό για την οργάνωση μιας πλατιάς λαϊκής αντεπίθεσης που θα «στοχεύει» τον κοινό μας εχθρό: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει. Για να διεκδικήσουμε μαζί οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας και τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας να αξιοποιούνται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.


ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ


Οι υγειονομικοί εργαζόμαστε σε ένα κρίσιμο και χρήσιμο για τις ανάγκες του λαού τομέα όπως είναι αυτός της υγείας με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Στις 6 Απρίλη απεργούμε γιατί  δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να συμμετέχει στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων. Ανταγωνισμοί οι οποίοι στην φάση της «ειρήνης» φέρνουν φτώχεια και αρρώστια και στην φάση του πολέμου  σπέρνουν τον θάνατο για να εκμεταλλευτούν πλουτοπαραγωγικές πηγές , για να βάλουν στο χέρι την ενέργεια.   


Οι υγειονομικοί  που δώσαμε και δίνουμε μάχη για την υγεία του λαού με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό υποδομές και εξοπλισμό στις 6 Απρίλη απεργούμε γιατί δεν θέλουμε να σπαταλούνται δις ευρώ για στρατιωτικούς σχεδιασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας. Δεν ανεχόμαστε τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας να μαραζώνουν οικονομικά και από την άλλη  να ξοδεύονται αμύθητα ποσά από το υστέρημα του λαού για πολεμικούς εξοπλισμούς εκτός συνόρων, που  υπηρετούν εξ ολοκλήρου και μόνο τον ανταγωνισμό των ληστών- μονοπωλίων για το μερτικό από την ενεργειακή λεία όπως συμβαίνει στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες.


Οι υγειονομικοί στις 6 Απρίλη απεργούμε γιατί  χρόνια τώρα το κράτος και οι κυβερνήσεις του, έχουν κηρύξει τον πόλεμο στα δικαιώματα μας, στην δημόσια και δωρεάν υγεία. Στην περίοδο της πανδημίας δώσαμε την μάχη για την προστασία της υγείας του λαού χωρίς τις αναγκαίες ΜΕΘ, με σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς να υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση και καταγραφή από ένα οργανωμένο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Άλλες παθήσεις πήγαν πίσω, συνάδελφοι κυνηγήθηκαν γιατί αναδείκνυαν τα προβλήματα, άλλοι υγειονομικοί στοχοποιήθηκαν ως αρνητές  και οδηγήθηκαν σε αναστολή της εργασίας κ.α.


Θύματα  από τον «πόλεμο» ήταν  οι ασθενείς και οι υγειονομικοί, κερδισμένοι από την άλλη οι εταιρίες και οι ιδιώτες που θησαύρισαν από τα  τέστ για Covid 19 μέχρι και τις χειρουργικές επεμβάσεις και άλλες ιατρικές πράξεις που ματαιώθηκαν ή περιορίστηκαν  λόγο της μετατροπής των νοσοκομείων σε νοσοκομεία μιας νόσου.


Ο «πόλεμος» αυτός στα δικαιώματα μας και στην δημόσια υγεία συνεχίζεται και λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς με το νέο ΕΣΥ διαμορφώνεται το έδαφος  για να προχωρήσει η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των νοσοκομείων, το κλείσιμο νοσοκομείων, συγχωνεύσεις μη ανταγωνιστικών κλινικών και τμημάτων.


Με την προώθηση των ιδιωτικοοινομικών κριτηρίων λειτουργίας, με τον ασθενή-πελάτη,  τον εργαζόμενο-λάστιχο και τα νοσοκομεία – επιχειρήσεις είτε με τη μορφή ΝΠΙΔ είτε με τη μορφή Ανωνύμων Εταιρειών, που  θα λειτουργούν με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΔΙΠΥ Α.Ε. (για την «αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων») και τα κριτήρια «Κοστολόγησης Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών» (DRGs) που διαμόρφωσε η ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε. (μετεξέλιξη της ΕΣΑΝ Α.Ε.) στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.


Με οικογενειακούς γιατρούς (gatekeepers) - κόφτες εξετάσεων και νοσηλειών  και απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.


Αυτή είναι η βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών, για να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών.


Διεκδικούμε:


Ø  Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο


Ø  Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.


Ø  Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης


Ø  Αύξηση των δαπανών για την υγεία. Καμία απόλυση ΣΟΧ. Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Ø  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.


Ø  Ανάκληση των αναστολών εργασίας των υγειονομικών


Ø  Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]