Επιτάχυνση ερευνών για φυσικό αέριο σε 6 περιοχές(Ήπειρο, Ιόνιο, Κυπαρισσία και νότια Κρήτη)

 


Την αναβάθμιση των projects για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε έργα εθνικής σημασίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων με τη συμμετοχή και της διοίκησης των ΕΛΠΕ. Επίσης έθεσε ως στόχο την αποσαφήνιση της εικόνας για την ύπαρξη πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ελλάδα έως το τέλος του 2023.

Οπως σημειώνει το ertnews.gr ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι έρευνες αφορούν έξι εκτάσεις στην περιφέρεια Ηπείρου και οι άλλες πέντε σε θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο, στον Κυπαριασσιακό Κόλπο και στην Κρήτη, επισημαίνοντας ότι «προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε το ρωσικό φυσικό αέριο με εγχώριους ενεργειακούς πόρους», ωστόσο «προτεραιότητά μας είναι πάντα η πράσινη μετάβαση και στόχος οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε ότι το ΥΠΕΝ θα αναλάβει να συσταθεί μία νέα ομάδα εργασίας, που θα παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών, αλλά και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη σύντμηση των χρόνων των ερευνών. Επίσης, η ΕΔΕΥ θα απευθύνει επιστολή στους παραχωρησιούχους με την οποία θα τους ενημερώνει για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr , το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε κοιτάσματα φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές και όχι σε αποθέματα πετρελαίου ή χερσαία «οικόπεδα», ενώ στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατά το πρότυπο χωρών της περιοχής όπως η Αίγυπτος, που εφήρμοσε ταχείες διαδικασίες τόσο για τη διερεύνηση όσο και για την έναρξη παραγωγής υδρογονανθράκων.

φωτό Eurokinissi

πηγή ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]