Δήμος Ιωαννιτών: Τη δημοπράτηση 2 νέων έργων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή -Παρεμβάσεις στις Δημοτικές Ενότητες Ιωαννίνων, Ανατολής, Μπιζανίου, Παμβώτιδας και Περάματος.

Πράσινο φως για την δημοπράτηση δύο ακόμη σημαντικών έργων έδωσε κατά την σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Πρόκειται για την βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικού οδικού δικτύου και την επανάχρηση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά ως κέντρο πολιτισμικής δημιουργίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να υλοποιεί το πρόγραμμα έργων όπως έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ωστόσο δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις δυσκολίες που προκαλούνται σε όλα τα έργα από το κύμα ανατιμήσεων και το υψηλό ενεργειακό κόστος.

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Το διάστημα αυτό και το επόμενο οι ρυθμοί υλοποίησης των έργων μπορούσαν να επιταχυνθούν ώστε να οδηγηθούμε στην ολοκλήρωσή τους. Όμως όλες οι εργοληπτικές εταιρείες είναι αντιμέτωπες με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση και εκτοξεύουν το κόστος. Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και να δώσει τις λύσεις εκείνες που διασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη των έργων και την απορρόφηση πόρων από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα», υπογράμμισε ο κ. Αρλέτος.

Τα δύο νέα έργα

Το έργο βελτίωσης προσβασιμότητας του αγροτικού οδικού δικτύου στο Δήμο Ιωαννιτών έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,9 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»>

Περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις Δημοτικές Ενότητες Ιωαννίνων, Ανατολής, Μπιζανίου, Παμβώτιδας και Περάματος.

Με το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμιστούν συνολικά περισσότερα από 15 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας και θα διευκολυνθεί η πρόσβαση σε εκμεταλλεύσεις του πρωτογενούς τομέα. 

Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθούν οι παραγωγοί της περιοχής και θα δημιουργηθούν κίνητρα για νέους αγρότες.

Η επανάχρηση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά ως κέντρο πολιτισμικής δημιουργίας έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πιστώσεις προέρχονται επίσης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σήμερα, το κτίριο είναι μερικώς λειτουργικό. Το μεγαλύτερο τμήμα του παραμένει ανενεργό και χρήζει εκτεταμένων παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου οι παρεμβάσεις που θα δρομολογηθούν περιλαμβάνουν χώρους θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, προβολών και ομιλιών, πολλαπλές αίθουσες εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, αίθουσες εκπαίδευσης, ανοιχτούς και συνεργατικούς χώρους εργασίας, maker space, χώρο συνεδριάσεων και τέλος καφέ-αναψυκτήριο αλλά και πωλητήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]