Η ομιλία του Δ.Κουτσούμπα στο ΠΓΝΙ, στην ανοιχτή συζήτηση με υγειονομικούς[video]

 


Δεν πρέπει να συνυπάρχει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας Υγείας, η συνύπαρξη γέρνει υπέρ του κέρδους που είναι αδηφάγο 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, συμμετείχε σε σύσκεψη με τα Υγειονομικά Σωματεία (Σύλλογος Εργαζομένων ΠΓΝΙ, Σύλλογος Εργαζομένων «Χατζηκώστα», ΕΙΝΗ) και άλλους εργαζομένους των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων. 


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην τοποθέτησή του στη σύσκεψη τόνισε μεταξύ άλλων ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας πρέπει να προφυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού, αλλά δυστυχώς οι κυβερνήσεις ως σήμερα το απαξίωσαν, ακόμα και κατά την πανδημία, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αφορμή για την ενίσχυσή του.


Αντιθέτως αυτά τα δύο χρόνια θησαύρισαν οι ιδιωτικοί όμιλοι στην Υγεία πάνω στον θάνατο, την αρρώστια, τον κορονοϊό και σ’ αυτό έβαλαν πλάτη οι κυβερνήσεις, ο κρατικός μηχανισμός.


Όπως είπε: «Το ΚΚΕ είχε πει και επιμένει ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας Υγείας. Με μαθηματική ακρίβεια αυτή η συνύπαρξη θα γέρνει υπέρ του ιδιωτικού τομέα και σε βάρος του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ας μη λένε διάφοροι ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια συνύπαρξη, δεν γίνεται, το κέρδος είναι άπληστο, είναι αδηφάγο. Δεν έγινε καν επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, οι προτάσεις του ΚΚΕ απορρίφθηκαν και η κατάσταση χειροτερεύει.


Το δημόσιο σύστημα Υγείας χρειάζεται άμεση χρηματοδότηση, ιδίως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας και καλύπτει μια τεράστια περιοχή. Χρειάζεται να στελεχωθεί, με προσλήψεις γιατρών, βοηθητικού προσωπικού, να γίνουν αορίστου χρόνου οι συμβασιούχοι, να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές και ο απαραίτητος εξοπλισμός για να μπορεί να λειτουργήσει. Η ένταξη στα ΒΑΕ είναι επίσης κρίσιμο ζήτημα, για το οποίο το ΚΚΕ έχει καταθέσει τροπολογία η οποία απορρίφθηκε από τα άλλα κόμματα. Επίσης, οι μισθοί, η απληρωσιά, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι ζητήματα που πρέπει να αλλάξουν άρδην».


Επίσης, σε δήλωση που έκανε, υπογράμμισε πως πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]