ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ιωάννινα:"Soprano Madness ή Τι Πάει Στραβά Με Το Κλασσικό Τραγούδι Σήμερα" -μουσικοθεατρικό δρώμενο από το καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΑΔΑ

 


Η παράσταση “Soprano Madness ή Τι Πάει Στραβά Με Το Κλασσικό Τραγούδι Σήμερα” είναι ένα

μουσικοθεατρικό δρώμενο, στο οποίο παρουσιάζονται, αναλύονται και διακωμωδούνται οι στερεοτυπικές συμπεριφορές στο κλασσικό τραγούδι. Η σχέση του λυρικού τραγουδιστή με τον συνοδό πιανίστα, με τους συναδέλφους του, με το σώμα του, με το κοινό, με την ίδια του την τέχνη, δίνονται μέσα από ένα σκωπτικό πρίσμα και με μία διάθεση κατάρριψης των στερεοτύπων που υπάρχουν γύρω από το κλασσικό τραγούδι.


Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ακουστούν άριες, ντουέτα και lieder του κλασσικού ρεπερτορίου, καλύπτοντας όλο το φάσμα από τον Mozart ως τον Puccini και από το belcanto ως τη ναπολιτάνικη καντσονέτα. Επιπρόσθετα, αναφορικά με την επιλογή του ρεπερτορίου, έχει γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης της ευρύτητας των συναισθηματικών αποχρώσεων και των εκφραστικών μέσων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο λυρικός καλλιτέχνης, ώστε να αποδώσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τη ζωή και τα πεπραγμένα του χαρακτήρα που υποδύεται.


Η καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης ανήκει στο κλασσικό τρίο “Abnormal Artists”. Πρόκειται για ένα νεοσύστατο μουσικό σύνολο που συγκροτήθηκε από τις Όλγα Μπαλωμένου (σοπράνο), Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου (πιανίστρια) και Μαρία Τσιρώνη (σοπράνο). 

Η παράσταση “Soprano Madness ή Τι Πάει Στραβά Με Το Κλασσικό Τραγούδι Σήμερα” είναι η πρώτη τους αυτόνομη καλλιτεχνική δράση επί σκηνής.


Την οργάνωση παραγωγής για την πόλη των Ιωαννίνων έχει αναλάβει το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.


Ημερομηνία: Παρασκευή 1 Απριλίου

Ώρα: 21.00

Διάρκεια παράστασης: 60 περίπου λεπτά

Είσοδος: 5 ευρώ


Συντελεστές:

Όλγα Μπαλωμένου (σοπράνο)

Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου (πιανίστρια)

Μαρία Τσιρώνη (σοπράνο)

Παναγιώτης Αδάμ (σκηνοθετική επιμέλεια)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]