ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

PALIMPSEST Interreg V-A Greece Italy

 

 PALIMPSEST Interreg V-A Greece Italy


Με χαρά σας προσκαλούμε στις 29 και 30 Μαρτίου 2022 στις εκδηλώσεις με το γενικό τίτλο Walk the Talk, που διοργανώνονται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος PALIMPSEST.

Η πρώτη εκδήλωση (Walk the Walk) είναι περιπατητική και αφορά τη βιωματική εμπειρία του PALIMPSEST στην πόλη των Ιωαννίνων. Η δεύτερη εκδήλωση (Talk the Talk) είναι διαλογική και αφορά την παρουσίαση του συνολικού έργου από όλους τους εταίρους, Ιταλούς κι Έλληνες και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων σε σχέση με τους στόχους αλλά και σε σχέση με τις μελλοντικές του δυνατότητες.


Το PALIMPSEST ως σκέψη και ως πρόθεση υπάρχει πολύ καιρό πριν ξεκινήσει στο πλαίσιο του Interreg. Η πρώτη σχετική δημοσίευση έγινε το 2007. Οι τεχνικές απαιτήσεις του έργου όμως, προϋπέθεταν τεχνολογίες που δεν υπήρχαν όταν η σκέψη άρχισε να διαμορφώνεται. Ακόμα και χρόνια μετά, όταν το έργο εντάχθηκε στη χρηματοδότηση του Interreg συνέχισαν να υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες. Η έκφραση "you talk the talk but can you walk the walk?" αποτέλεσε μια διαρκή υπενθύμιση του ότι το PALIMPSEST θα κριθεί από την εφαρμογή της φιλόδοξης θεωρίας στην πράξη. Η ομάδα του Palimpsest είναι χαρούμενη που η εκδήλωση Walk the Walk, που αναφέρεται στην υλοποίηση των λεχθέντων, προηγείται του διαλόγου (Talk the Talk), που μπορεί πλέον να γίνει στοχεύοντας κυρίως στο μέλλον.


Το PALIMPSEST είναι ένα πραγματικά συμμετοχικό έργο. Δουλέψαμε σ’ αυτό δεκάδες άνθρωποι, καλλιτέχνες, πληροφορικοί, αρχιτέκτονες, εκπαιδευτικοί, λαογράφοι, αρχειονόμοι,

φωτογράφοι, σκηνοθέτες, τεχνικοί αλλά κυρίως, συνεργάστηκαν μαζί μας εκατοντάδες μαθητές και συγγενείς τους και στήριξαν την προσπάθειά μας φορείς και υπηρεσίες. Και δεν περιορίστηκε στο να ανασύρει χαμένες στρώσεις από το παλίμψηστο της πόλης, αλλά το ίδιο αποτέλεσε την κατασκευή ενός παλίμψηστου, με συνεχείς μεταπαραγωγές της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και των ιστοριών της πόλης. Οι ιστορίες που συγκεντρώθηκαν, ηχογραφήθηκαν, κατηγοριοποιήθηκαν, εικονογραφήθηκαν, δραματοποιήθηκαν, έγιναν video, φωτογραφίες, animation, εικαστικές εγκαταστάσεις. Σε κάθε φάση της μεταπαραγωγής οι ιστορίες ξαναβρίσκαν το σύνδεσμό τους με την πόλη και τους ανθρώπους της.

Το PALIMPSEST προτείνει κάτι περισσότερο από ένα διαδραστικό, άυλο, ονειρικό μουσείο που φέρνει στο παρόν γεγονότα και μνήμες από το παρελθόν, προτείνει μια πόλη που συμμετέχει και επιμελείται τη συνύπαρξη του παρελθόντος στον παρόντα αστικό δημόσιο χώρο της με τη μορφή ενός μουσείου, όπου η συλλογική μνήμη είναι ενεργή και ενεργοποιεί τη σύνδεση με το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]