Δε λέει να φύγει ο χειμώνας....Nέο κύμα ψύχους ante portas

 


Μάρτης γδάρτης που λέει κι ο σοφός λαός και δεν έχει άδικο αφού μετά από μια σύντομη ανάπαυλα με καλοκαιρία και άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει σήμερα και αύριο τους 17-18 βαθμούς τοπικά, από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο μας έρχεται νέο κύμα ψύχους και πάλι από την Ουκρανία, συμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.


Το κρύο θα επιμείνει έως τα μέσα περίπου της ερχόμενης εβδομάδας, με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 8-10 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες, τις βροχές και τα χιόνια, όχι μόνο στα κεντρικά και βόρεια ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα, με την Αττική, αλλά και την «αδικημένη» φέτος από άποψη χιονιού Θεσσαλονίκη και πάλι στο παιχνίδι.


Το κατά πόσο βέβαια θα μας επηρεάσει θα φανεί καλύτερα τις επόμενες ώρες, μιας και η εποχή κι ο δυνατός ήλιος  του Μάρτη πλέον δεν ευνοούν τέτοιες ψυχρές εισβολές.

ΣΗΜΕΡΑ


Ανοιξιάτικος καιρός, με αρκετό ήλιο στις περισσότερες περιοχές και μόνο λίγες συννεφιές με τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά από το μεσημέρι-απόγευμα και από το βράδυ ασθενή χιόνια στα ορεινά. Βοριάδες και σταδιακά δυτικοί άνεμοι έως 3-5 μποφόρ στα νότια και άνοδος θερμοκρασίας έως 14-16 βαθμούς σε αρκετές περιοχές, στα νότια τοπικά και 17.


Στην Αττική λιακάδα, δυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές, μεταβλητοί άνεμοι 2-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.


ΠΕΜΠΤΗ


Συννεφιές στα βόρεια και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και χιόνια στα βόρεια ορεινά κι από τη νύχτα στα ημιορεινά και τα υπόλοιπα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά νωρίς το πρωί.


Βόρειοι και σταδιακά δυτικοί άνεμοι έως 5-6bf στα κεντρικά και νότια, ενώ θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στα ανατολικά και (κυρίως) στα βόρεια όπου δε θα ξεπεράσει τους 10-12 βαθμούς και τη νύχτα θα έχουμε τοπικό παγετό, θ’ ανέβει όμως άλλο λίγο, έως και 17-18 βαθμούς τοπικά, στα δυτικά και νότια.


Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

B.Sc. Φυσικός

M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος

M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών

M.A. Δημοσιογράφος

Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]