Εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Γονέων Ιωαννίνων

 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/3/2022 η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών.

Μετά από τον έλεγχο νομιμότητας των πρακτικών στη  Συνέλευση, πιστοποιήθηκαν  20 Σύλλογοι Γονέων από σχολεία με δυναμικό 3.500 μαθητών. Παίρνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που έγιναν οι εκλογές για τις διοικήσεις των Συλλόγων, θεωρείται  ότι είναι μια πολύ ικανοποιητική συμμετοχή που επιβεβαιώνει το αυξημένο κύρος της Ένωσης Γονέων. Υπάρχουν άλλοι τόσοι περίπου Σύλλογοι που έκαναν εκλογές αλλά δεν συμπλήρωσαν  το 1/3 για να έχουν  δικαίωμα ψήφου στην Ένωση Γονέων. 

Κατά την  έκθεση των  πεπραγμένων, ο απερχόμενος πρόεδρος Τάσος Τόκας τόνισε  τα εξής:

«Η Ένωση Γονέων μετράει 11 χρόνια λειτουργίας και δράσης στο γονεϊκό κίνημα στην πόλη μας.  Όλα αυτά τα χρόνια οι γονείς που συμμετέχουμε είτε στο Δ.Σ της Ένωσης,  είτε στα ΔΣ των Συλλόγων των σχολείων,  έχουμε κάνει σοβαρές προσπάθειες  να σπάσουμε  το κατεστημένο, που ήθελε τους Συλλόγους Γονέων να κόβουν τη βασιλόπιτα,  να κάνουν ένα αποκριάτικο γλέντι και καμιά εκδρομή, να γίνονται ενίοτε μάστορες για να βάφουν ή να επισκευάζουν τα σχολεία. 

Βέβαια και  αυτά δεν έχουν σταματήσει να γίνονται, αλλά ο βασικός προσανατολισμός μας έχει καθιερωθεί να είναι  η αγωνιστική διεκδίκηση από τους αρμόδιους (κυβέρνηση και τοπικούς άρχοντες) , της λύσης των προβλημάτων των σχολείων. Των  προβλημάτων  υλικοτεχνικής υποδομής, μεταφοράς, έλλειψης εκπαιδευτικών, της στήριξης των μαθητών και του μαθητικού κινήματος, τα ζητήματα των σχολικών εκδρομών και της ποιοτικής ψυχαγωγίας των παιδιών μας. Ο ρόλος, η δράση και το περιεχόμενο λειτουργίας της Ένωσης Γονέων  στην  πόλη μας αποτελούν αναντικατάστατα στοιχεία για να προβληθούν τα αιτήματα μας, για να διεκδικήσουμε τη μόρφωση που έχει ανάγκη ο κάθε μαθητής σήμερα…

Το τρίχρονο που πέρασε, η δράση μας ήταν πλούσια,  παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώσαμε λόγω του κορονοϊού. Είμαστε από τις λίγες Ενώσεις Γονέων που παρά τις υπαρκτές  δυσκολίες, δεν το βάλαμε κάτω και ήμασταν  παρόντες σε όλα τα μεγάλα προβλήματα, απαιτώντας λύσεις. Ανταποκριθήκαμε χωρίς αποκλεισμούς  σε κάθε κάλεσμα Συλλόγου Γονέων ή μεμονωμένου γονέα. Ειδικότερα τα 2 τελευταία χρόνια  με την  πανδημία, τα κλειστά σχολεία, τις πολύ σοβαρές  επιπτώσεις στη μόρφωση και στη ψυχοσύνθεση των παιδιών, τα  αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Κυβέρνησης, επιβεβαιώσαμε με τη δράση μας  και τις κινητοποιήσεις μας τον αναντικατάστατο ρόλο των Οργανώσεων Γονέων. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δράσεις για τα ζητήματα της λειτουργία των σχολείων με υγιεινή και ασφάλεια και στην πληθώρα των κινητοποιήσεων για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων καθώς και στη  σημαντική δράση της Ένωσης Γονέων  για τα παιδιά θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Όπως τόνισε ο κ.Τόκας  « στην θητεία μας συμβάλλαμε στο να αντιμετωπιστούν κάποια ελάχιστα προβλήματα ρατσιστικών συμπεριφορών που παρουσιάστηκαν σε σχολεία, αλλά και σε περιπτώσεις απελάσεων μαθητών και οικογενειών προσφύγων με παιδιά ΑμΕΑ. Οι παρεμβάσεις μας είχαν επιτυχή κατάληξη καθώς όλοι οι προαναφερόμενοι πρόσφυγες πήραν άσυλο. Το ίδιο ελπίζουμε να γίνει με την 6μελή οικογένεια που αναδείξαμε πριν λίγες μέρες και προβήκαμε σε μια πρώτη κίνηση στήριξής της με είδη πρώτης ανάγκης…

Είμαστε σε ετοιμότητα καθώς ένας άγριος και άδικος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά μας, ένας πόλεμος που ξεκίνησε με την καταδικαστέα απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στην  Ουκρανία και τείνει να πάρει με την εμπλοκή των ΗΠΑ και της ΕΕ ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ήδη οι πρώτοι πρόσφυγες έχουν φτάσει στην πόλη μας, και χρέος μας είναι να υποδεχτούμε τα προσφυγόπουλα της Ουκρανίας στα σχολεία, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους, κάτι που κάναμε με όλους τους πρόσφυγες χωρίς διάκριση φυλής, θρησκείας, χρώματος.» 

Τέλος ο κ. Τόκας τόνισε ότι «Θέτουμε στην κρίση σας τα πεπραγμένα της τριετίας και έχουμε τη βεβαιότητα ότι το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές της επόμενης Δευτέρας 4ης Απριλίου θα συνεχίσει το έργο, με διάθεση για νέες δράσεις και επιτυχίες. Το ξεπέρασμα της πανδημίας που είναι ευχή όλων μας, είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλλει στο να πάρει νέα πνοή το γονεϊκό κίνημα και οι αγώνες που θα οργανώσει θα φέρουν ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας και για την κοινωνία.» 

Ακολούθησε μια πολύ ζωντανή συζήτηση στην οποία αναπτύχθηκε ένας γόνιμος προβληματισμός για τον τρόπο λειτουργίας των Συλλόγων Γονέων, για τις μορφές διεκδίκησης και τα ιδιαίτερα προβλήματα των σχολικών μονάδων. Τα πεπραγμένα ψηφίστηκαν ομόφωνα και δόθηκε υπόσχεση για πιο ενεργή συμμετοχή των γονέων στις δράσεις και τους αγώνες του γονεϊκού Κινήματος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]