Θωμάς Μπέγκας: Συμπαράσταση στον ουκρανικό λαό, έντονη διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου


Τα θερμά συλλυπητήρια τόσο του ίδιου προσωπικά όσο και εκ μέρους όλης της παράταξης εξέφρασε στους οικείους του Δημήτρη Αναγνωστόπουλου ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπέγκας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο με τον οποίο είχε την τύχη να συνυπάρξει ως φίλος και συνοδοιπόρος στην αυτοδιοίκηση από το 2010.

«Καλό ταξίδι φίλε στην γειτονιά των αγγέλων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του», είπε ο κ. Μπέγκας.

Αναφερόμενος στο θέμα που συγκλονίζει ολόκληρο τον πλανήτη, αυτό της επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο επικεφαλής της παράταξης χαρακτήρισε την ρωσική επίθεση ως έναν επικίνδυνο αναθεωρητισμό κάνοντας λόγο για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

«Ο πόλεμος ποτέ δεν είναι λύση. Απαιτούμε την αποκατάσταση του δικαίου και της ειρήνης», ανέφερε αρχικά ενώ σχολίασε ότι οι κίνδυνοι από αναθεωρητικές αντιλήψεις και αμφισβήτηση θεσμικών και νομικών πλαισίων ελλοχεύουν ακόμα και για ζητήματα μικρότερης κλίμακας, ζητώντας από όλους να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση.


Για τις συνεδριάσεις

Στη συνέχεια, ο κ. Μπέγκας, μέμφθηκε τη δημοτική αρχή για την επιμονή της να συγκαλεί το δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη «αραιά και που», την ώρα που όλες οι εκδηλώσεις του δήμου διεξάγονται με παρουσία κοινού εκ του σύνεγγυς.

«Ας αναλογιστούμε το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος που είχαμε τη δυνατότητα να θέσουμε σημαντικά ζητήματα στη διαδικασία της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση», επισήμανε ο κ. Μπέγκας.

Παράλληλα κατηγόρησε ανοιχτά το δήμαρχο ότι είναι «αλλεργικός» στη διαφορετική άποψη και δεν μπορεί να συγκρατήσει το θύμο και τη δυσφορία του όταν δεν συμφωνούν όλοι μαζί του.

Ανέφερε μάλιστα ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

«Α. Αηδίες χαρακτήρισε ο δήμαρχος τις θέσεις μας και την αποχή μας από τη δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Β. Πανηγυράκια τις αντιδράσεις για την απαράδεκτη καθυστέρηση της λειτουργίας του ΣΑΠ που επί 2,5 χρόνια θητείας του είναι στο σημείο μηδέν σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του και

Γ. Κραυγές χαρακτηριστήκαν οι διαφορετικές απόψεις για το κλειστό γυμναστήριο και τη χωροθέτησή του σε δηλώσεις του ότι η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί το θέμα αλλά δεν κραυγάζει».

Αυτά-πρόσθεσε ο κ. Μπέγκας- είναι ορισμένα πρόσφατα παραδείγματα. Η δημοκρατία όμως δεν λειτουργεί έτσι, κατέληξε.


Για το κλειστό γυμναστήριο

Μένοντας στο θέμα της χωροθέτησης του κλειστού γυμναστηρίου και αφού υπενθύμισε ότι η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» τοποθετήθηκε αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε θέτοντας μάλιστα μια σειρά καίριων ερωτημάτων, σημείωσε τα ακόλουθα:

«Μια σύγχρονη πόλη στον 21ο αιώνα αναπτύσσεται με ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό και χωροθέτηση δράσεων ή με περιφερόμενες, διαφορετικές ανά εβδομάδα χωροθετήσεις; 

Εμείς επιμένουμε στη χωροθέτηση κλειστού γυμναστηρίου στον Βοτανικό, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός της πόλης. Σαφέστατα οι θεσμοί οφείλουν να συνεργάζονται μεταξύ τους, αρκεί να προσέρχονται στο τραπέζι των συζητήσεων με ξεκάθαρες και επεξεργασμένες απόψεις κι όχι να σέρνονται πάντα πίσω από την άποψη του ενός. Εμείς έτσι πορευτήκαμε γιατί είχαμε όραμα και σχέδιο. Και το δικό μας όραμα και σχέδιο προσπαθεί να υλοποιήσει σήμερα η δημοτική αρχή, έστω και καθυστερημένα».


ΕΣΠΑ, ΔΕΥΑΙ, κινητοποιήσεις

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπέγκας επισήμανε τον κίνδυνο απώλειας κι άλλων έργων ΕΣΠΑ με τελευταία επιτεύγματα αυτά των παλιών στρατιωτικών φυλακών αλλά και των δράσεων για τη έξυπνη πόλη.

Παράλληλα έκανε μια αναφορά στη ΔΕΥΑΙ καυτηριάζοντας τις συνεχείς διακοπές υδροδότησης αλλά και το φιάσκο με τα ανασφάλιστα οχήματα, ενώ τέλος, επανέλαβε τη στήριξη της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» στις κινητοποιήσεις των αγροτών.


Απάντηση για τον ΑΣΔΑ

Μετά τις αναφορές του δημάρχου για τη διοίκηση του ΑΣΔΑ και την επαναφορά της πρότασής του για παραίτησή της, ο Θωμάς Μπέγκας, ως αντιπρόεδρος του Φορέα τόνισε τα εξής:

«Δεν θα συμμετάσχω στο θέατρο των εντυπώσεων και στην προπαγάνδα της δημοτικής αρχής. Η διοίκηση του Φορέα θα απαντήσει εγγράφως στην πρόκληση του κ. Πήχα για διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και στα ερωτήματα που έθεσε για τις χρεώσεις στο δήμο Ιωαννιτών. Είμαι υποχρεωμένος όμως να τονίσω ότι μέσω του απολογισμού του Φορέα για το έτος 2021 επιστρέφονται στο δήμο Ιωαννιτών 300.000 ευρώ την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή ξοδεύει 1 εκ. ευρώ στις αναθέσεις που έχει κάνει σε ιδιώτες σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αν φταίει η διοίκηση του Φορέα ή αυτοί που υπονομεύουν το έργο της θα το δείξει ο χρόνος. Ζητάω για μια ακόμα φορά να γίνει ειδική συνεδρίαση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων για να ειπωθούν όλες οι αλήθειες και ενώπιον του σώματος να δοθούν οι απαντήσεις για το διαχειριστικό έλεγχο και τις χρεώσεις του δήμου Ιωαννιτών. Η διοίκηση του Φορέα θα συνεχίσει να δουλεύει υπεύθυνα και σοβαρά για το συμφέρον των κατοίκων της Ηπείρου. Σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή του δήμου Ιωαννιτών την οποία το μόνο που την ενδιαφέρει, ακόμα και σε βάρος των συμφερόντων των δημοτών της, είναι να συκοφαντήσει εμένα ως πολιτικό της ‘’αντίπαλο’’».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]