Ο "Φίλιππος " στα Ιωάννινα Στα λευκά και η πόλη -Ουρές φορτηγών στον παράδρομο της Εγνατίας [φωτο-βίντεο]

 

νεότερη ενημέρωση 10.47 
Αρση όλων των περιορισμών στην κυκλοφορία οχημάτων,λόγω εξασθένισης των

καιρικών φαινομένων και αποκατάστασης των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. 

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών με τον μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει, με ιδιωτικά μηχανήματα που μισθώθηκαν και με τη συνεργασία και την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών αντιμετωπίζει από νωρίς το πρωί τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη χιονόπτωση.
Στην πόλη η κατάσταση είναι ομαλοποιημένη ενώ συνεχίζεται ο αποχιονισμός στο οδικό δίκτυο των ορεινών κοινοτήτων.
Η κακοκαιρία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ενδέχεται να συνεχιστεί.
Ο Δήμος συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις, ειδικά τις βραδινές ώρες, όπου είναι πολύ πιθανό να επικρατεί παγετός.Ανοιχτή η Εγνατία για τα φορτηγά προς Θεσπρωτία -Κλειστή προς Θεσσαλονίκη 
Η κακοκαιρία Φίλιππος έκανε την εμφάνισή της και στην Ήπειρο με πυκνές χιονοπτώσεις   από το βράδυ της Τρίτης στα ορεινές περιοχές και ασθενείς στις ημιορεινές  ενώ τα ξημερώματα χιόνισε και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων   χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα .

Λόγω των καιρικών συνθηκών τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Ιωαννιτών ,στο Δήμο Ζίτσας ,στο Δήμο Πωγωνίου και στον Δήμο Δωδώνης σήμερα θα  είναι κλειστά .Κλειστοί θα είναι στον Δήμο Ιωαννιτών και οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί .


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου   προχώρησε στην προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος, μέγιστου

επεπιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από την 72,900 χ/θ (Κόμβος Παμβώτιδας) έως και

την 120,800 χ/θ (Κόμβος Παναγιάς) του αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα

κυκλοφορίας. Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα  οχήματα

 οδικής βοήθειας.

 εκχιονιστικά και φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι.

 εκτάκτου ανάγκης.
Υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλα τα οχήματα, στο παραπάνω τμήμα

του αυτοκινητοδρόμου. 

Ουρές από ακινητοποιημένα φορτηγά έχουν σχηματιστεί στον παράδρομο της Εγνατίας καθώς απαγορεύεται η   είσοδος στον αυτοκινητόδρομο για τα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη ενώ η Εγνατία είναι ανοιχτή για τα φορτηγά  προς τη Θεσπρωτία .

Οι οδηγοί των ΙΧΕ οχημάτων που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τον εν λόγω αυτοκινητόδρομο πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι υπηρεσίες των Δήμων καθώς και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται επί ποδός  για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου και τη ρίψη ποσοτήτων αλατιού .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]