Αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική δράση των Φοιτητικών Συλλόγων Φυσικού και ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


 Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού και ΒΕΤ του πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν εχθές 3 Μάρτη αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική δράση στο κέντρο της πόλης, με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τον πόλεμο που μαίνεται για ένατη μέρα. Βροντοφώναξαν όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και απαίτησαν να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Κάλεσαν το λαό και τη νεολαία να απαιτήσει:



Ø   Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθούν  για επιχειρήσεις στην Ουκρανία.


Ø  Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές! Απαιτούμε την επιστροφή όλων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.


Ø  Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.


Ø  Την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.



Ενώ υπογράμμισαν πως ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου  οφέλους με άλλους λαούς! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]