Στην ανακρίτρια σήμερα η μητέρα της Τζωρτζίνας Η ώρα της δικαιοσύνης για τη σύγχρονη «Μήδεια» Αμίλητη στα κρατητήρια


Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας θα βρεθεί σήμερα η 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. 


Η σύγχρονη «Μήδεια», κατηγορείται ήδη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του εννιάχρονου κοριτσιού, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας που πέθανε σε ηλικία 3,5 ετών τον Απρίλιο του 2019 και της μόλις έξι μηνών Ίριδας που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2021.

Η 33χρονη συνελήφθη χθες, αφότου το ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ επιβεβαίωσε την ύπαρξη της ουσίας κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας σε ποσότητα τέτοια που προκάλεσε τον θάνατό της. 


Η κεταμίνη είναι μια άκρως τοξική ουσία που χορηγείται κυρίως για την αναισθησία ζώων και έχει νοσοκομειακή χρήση. Μπορεί όμως να βρεθεί και στη μαύρη αγορά, καθώς σε μικρές δόσεις και υπό τη μορφή σκόνης χρησιμοποιείται από τοξικοεξαρτημένους. 

Την έρευνα έχει αναλάβει πλέον η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Α. Ελευθεριάνος, έχοντας μελετήσει τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της μητέρας για ανθρωποκτονία από πρόθεση.


Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από την ανακρίτρια την έκδοση εντάλματος σε βάρος της νεαρής γυναίκας. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αίτημα για έκδοση εντάλματος βασίστηκε στο σκεπτικό πως «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις και άλλους».

Σε κάθε περίπτωση, η δικογραφία σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι «δεμένη» και τα στοιχεία επαρκή σχετικά με την ποινική ευθύνη της μητέρας για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.



Πάτρα: Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Πλέον τέσσερα ερωτήματα ζητούν επιτακτικά απάντηση.


Είχε συνεργούς η 33χρονη μητέρα;

Πώς, από πού και πότε προμηθεύτηκε την κεταμίνη; 

Πώς δηλητηρίασε την Τζωρτζίνα; Χρησιμοποιώντας κάποια ένεση ή μέσω της ρινικής οδού, χορηγώντας κάποια εισπνεόμενα στο παιδί;

Οι δυο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια με κεντρικό πρόσωπο τη μητέρα; Οι πλάκες με αίμα και ιστούς από τα δυο παιδιά είναι στα αρχεία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και θα εξεταστούν εκ νέου.

Πάτρα: Σκληρή η στάση της μητέρας – Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ

Η 33χρονη μητέρα χθες το απόγευμα προσήχθη από το σπίτι της στην Πάτρα και όταν οι αστυνομικοί της ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνεται αρνήθηκε να τους πει το οτιδήποτε. 


Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα


Της εξήγησαν ότι δε θα απολογηθεί στο Ανθρωποκτονιών και θα πάει στην ανακρίτρια, όμως όταν της ζήτησαν να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις εκείνη δεν είπε το παραμικρό.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η 33χρονη περιγράφεται ως σκληρή, αλύγιστη, ανέκφραστη, χωρίς ίχνος μεταμελείας και δίχως να έχει διάθεση να ομολογήσει.

πηγή star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]