ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Yγεία:Ψάχνεις για τα καλά λιπαρά; Δοκίμασε αυτές τις τροφές!


Τα καλά λιπαρά, σε αντίθεση με τα κορεσμένα που συνιστάται να αποφεύγουμε, είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας καθώς όχι μόνο βοηθούν σε μια ισορροπημένη και ολοκληρωμένη διατροφή αλλά και στην καλή υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και την ενίσχυσή της διάθεσης μας. Αν ψάχνετε πηγές πλούσιες σε υγιή λιπαρά οι παρακάτω επιλογές θα σας λύσουν τα χέρια.

Ψάρια: Τα φυσικά λιπαρά ψάρια είναι πηγές καλών λιπαρών που συμβάλλουν όχι μόνο στην διατήρηση της υγείας της καρδιάς αλλά και του εγκεφάλου. Μερικά από αυτά είναι ο σολομός, το σκουμπρί, η ρέγκα, η πέστροφα, οι σαρδέλες και ο τόνος. Προτιμήστε τα ψητά η ποσέ.

Ελαιόλαδο: Ανάμεσα στα διάφορα έλαια προτιμήστε το ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, είτε για να μαγειρέψετε είτε για να το βάλετε στην σαλάτα, προσέχοντας πάντα την ποσότητα. Επειδή είναι καλά λιπαρά δε σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε όσο θέλετε.

Αβοκάντο: Είναι ευεργετικό για την καρδιά και μπορεί να βοηθήσει στα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας λόγω των υγιεινών λιπαρών που περιέχει. Όταν καταναλώνεται σε συνδυασμό με άλλα τρόφιμα διευκολύνεται η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Μισό αβοκάντο αποτελεί μια μερίδα. Προσθέστε το στο σάντουιτς, την σαλάτα ή χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε σάλτσα γουακαμόλε.

Αυγά: Πλούσια σε πρωτεΐνη είναι μια εξαιρετική πηγή πρόσληψης υγιών λιπαρών.

Σπόροι: Τα διάφορα είδη σπόρων όπως οι ηλιόσποροι και οι σπόροι σουσαμιού μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της χοληστερόλης. Τα λίπη που προέρχονται από φυτά είναι συγκεκριμένα πιο υγιεινά από εκείνα των ζωικών προϊόντων. Τα κορεσμένα λιπαρά θα τα βρείτε στα λιπαρά κομμάτια κρέατος, γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά και κάποια συσκευασμένα τρόφιμα. Ενημερωθείτε από την περιεκτικότητα και το είδος των λιπαρών που περιλαμβάνονται σε κάθε τρόφιμο, ελέγχοντας την ετικέτα των τροφίμων.

Ο λιναρόσπορος περιέχει επίσης καλά λιπαρά που συμβάλλουν στην καλύτερη και νεανικότερη εικόνα της επιδερμίδας. Λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην ανακούφιση των φλεγμονών. Προσθέστε ένα κουτάλι από την σούπερ-τροφή στην σαλάτα, τα δημητριακά ή το γιαούρτι σας.

Ξηροί καρποί: Όλοι οι ξηροί καρποί είναι ευνοϊκοί για την υγεία της καρδιάς καθώς περιέχουν καλά λιπαρά. Φροντίστε, ωστόσο, να διατηρήσετε το μέτρο. Μερικοί ξηροί καρποί που μπορείτε να προσθέσετε στην διατροφή σας είναι: φουντούκια, πεκάν,  καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια.

Φασόλια: Ως πλούσια πηγή ωμέγα 3-λιπαρών τα φασόλια, ανεξάρτητα από το είδος που θα επιλέξετε, είναι ευεργετικά όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά αφού βοηθούν στην βελτίωση της διάθεσης.

Για περισσότερα πλούσια σε ωμέγα 3-λιπαρά τρόφιμα αναζητείστε το εμπλουτισμένο γάλα, τα αυγά, το ψωμί και τις μπάρες αντίστοιχα. Μέσα από τις ετικέτες που αναγράφονται σε κάθε τρόφιμο θα μπορέσετε να επιλέξετε τα κατάλληλα.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που χρειάζεστε μια πιο εμπεριστατωμένη και σαφή γνώμη πάνω στο κομμάτι της διατροφής ή θέλετε να λύσετε απορίες που τυχόν έχετε είναι καλό να απευθυνθείτε σε ένα διατροφολόγο-διαιτολόγο προκειμένου να σας συμβουλέψει εξατομικευμένα ανάλογα με τις ανάγκες σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]