ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κοινό των Ηπειρωτών:Η Περιφερειακή Αρχή έχασε το δικαστήριο και θα πληρώσουμε για την κακή διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο



Το Διαιτητικό Δικαστήριο με απόφαση του επιδικάζει 3,5 εκατομμύρια ευρώ, έντοκα, στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης «Αειφορική Ηπείρου», θυγατρική της ΤΕΡΝΑ, που διαχειρίζεται το εργοστάσιο Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στο Ελευθεροχώρι.

Τα συμφωνήσαμε, τα υπογράψαμε τότε και τώρα θα πληρώσουμε!

Η σύμβαση σύμπραξης του ΣΔΙΤ το λέει καθαρά: «Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου θα είναι οριστική και αμετάκλητη, δεν θα υπόκειται σε οποιοδήποτε τακτικό ή έκτακτο ένδικο μέσο και θα αποτελεί εκτελεστό τίτλο, χωρίς να απαιτείται να κηρυχθεί τέτοιος από τα δικαστήρια. Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο ΙΦΣ αποκλείουν και παραιτούνται από κάθε ένδικο μέσο ή μέσο προσφυγής ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου ή άλλης δικαστικής αρχής που θα μπορούσαν να έχουν δικαιοδοσία ή αρμοδιότητα».

Το ερώτημα είναι γιατί πας σε αντιδικία με την ΤΕΡΝΑ αφού δεν μπορείς να το υποστηρίξεις; Δεν ήξερες δε ρώταγες;

Από μια πρώτη εκτίμηση στα 2.600.000 ευρώ που είναι το επιδικασθέν ποσό στην "ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ" προστίθενται 120.000 ευρώ από την (ατυχώς) ασκηθείσα ανταίτηση διαιτησίας της Περιφέρειας, συν 50.000 ευρώ δικαστικά έξοδα, επί συνόλου 100.000 ευρώ (50% - 50% με τον αντίδικο), συν 690.000 ευρώ η ποινική ρήτρα που θα επιστραφεί με τον νόμιμο τόκο υπερημερίας και θα ακολουθήσουν οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια. Εάν στα παραπάνω προστεθούν οι αμοιβές δικηγόρου για δικαστικές παραστάσεις στο μέτωπο που έχει ανοίξει η Περιφερειακή Αρχή με τους Δήμους και το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων/ Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ) ξεπερνούμε προς ώρας τα τέσσερα εκατομμύρια! Βοήθεια μας!

Εδώ δεν βρίσκει εφαρμογή το «τρέχα γύρευε..»! Αυτά υπέγραψες προεκλογικά, ξεγέλασες όποιους ξεγέλασες αλλά ήρθε η λυπητερή και θα την πληρώσουν οι δημότες όλων των δήμων της Ηπείρου.

Καμιά κυβερνητική παρέμβαση δεν χωρεί, ούτε χωρούν άλλοι εγωϊσμοί! Η μόνη λύση είναι η άμεση αποχώρηση της Περιφέρειας από τη διαχείριση των απορριμμάτων και ο συμβιβασμός με τη θυγατρική της ΤΕΡΝΑ. Εκεί φτάσαμε δυστυχώς!

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» τοποθετήθηκε έγκαιρα και ξεκάθαρα, ό,τι η διαχείριση των απορριμμάτων και η εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ Ηπείρου είναι δουλειά των δήμων και του ΦοΔΣΑ. Θυμίζουμε την ημερίδα που πραγματοποιήσαμε προεκλογικά, στις 20 Απριλίου 2019, με θέμα «Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ», όταν οι άλλοι μιλούσαν με γενικότητες για τα απορρίμματα. Επιμείναμε στην εφαρμογή του νόμου 4555, από συγκροτήσεως του ΦοΔΣΑ, καταγγείλαμε την καθυστέρηση ολοκλήρωσης και λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και ζητήσαμε την απεμπλοκή της Περιφέρειας από τη μεταφορά του υπολείμματος.

Είναι τόσο απλό, τι δεν καταλαβαίνει η περιφερειακή αρχή;

Γιάννενα, 24/3/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]