Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων στα νοσοκομεία

 


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!     

 ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


5000 συμβασιούχοι σε καθαριότητα-σίτιση και φύλαξη σε όλη την χώρα,  εκατοντάδες στα νοσοκομεία της Ηπείρου και της πόλης μας βρίσκονται με την απειλή της απόλυσης από το ΕΣΥ.  Η κυβέρνηση όχι μόνο απέκλεισε τους συγκεκριμένους συμβασιούχους από την παράταση έως 31-12-2022 αλλά και από την μοριοδότηση-κοροϊδία που έδωσε σε όλους τους άλλους συμβασιούχους μέχρι και σε υγειονομικούς του ιδιωτικού τομέα.

       Η εργασιακή ανασφάλεια και αβεβαιότητα που βιώνουν οι 200 εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι εις βάρος της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Είναι τα πρώτα θύματα του ΝΕΟΥ ΕΣΥ, των ΣΔΙΤ, των  ιδιωτικοποιήσεων και της πλήρους μετατροπής των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις. Προσωπικό με κατακτημένη εργασιακή πείρα, απαραίτητο για την στελέχωση υποδομών και τμημάτων σε μια κρίσιμη για την υγεία του λαού περίοδο είναι στον αέρα, βιώνει το άγχος και την αγωνία για το αύριο, ζει  την εργασιακή και πολιτική ομηρία. 

      Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την έναρξη της πανδημίας και αναδείχθηκε με πάταγο η εγκληματική πολιτική που αφήνει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες της προστασίας της υγείας του λαού.  Οι τεράστιες και τραγικές ελλείψεις προσωπικού με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων παραμένουν. Είναι η πολιτική που πρωτοστατεί στην εδραίωση και γενίκευση των ευέλικτων κι ελαστικών μορφών εργασίας χτυπώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

   Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι είναι τα θύματα της πολιτικής του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας που υπηρετούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, του συστήματος που αντιμετωπίζει την υγεία μας σαν εμπόρευμα-κόστος και τα νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις. Η βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει ζωές, αποτελεί πιστό οδηγό της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν πιστά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

     Η μείωση του μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο και η αντικατάσταση μέρους του είτε από έκτακτους, είτε από εργολαβικούς αποτελούν πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων που ανανεώνουν και συντηρούν  με συμβάσεις ομηρίας στρατιές χιλιάδων ανέργων. Οι συμβασιούχοι και εργολαβικοί εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε κυβέρνησης, καθώς αποτελούν φθηνότερο εργατικό δυναμικό με ελάχιστα δικαιώματα. 

   Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στο αναφαίρετο δικαίωμα όλων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη δικαιώματα για αξιοπρεπή ζωή.  Στηρίζουμε τις  οργανωμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Στηρίζουμε την διαμαρτυρία της επιτροπής αγώνα συμβασιούχων την Παρασκευή 11 Μάρτη στις 11πμ στα δικαστήρια Ιωαννίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]