ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν.Ιωαννίνων:Τέρμα πια στην κοροϊδία ,αυξήσεις στους μισθούς Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

 


ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ,

ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Εργάτη-εργάτρια, στα εργοστάσια εμφιάλωσης Χήττος & Βίκος, για άλλη μία χρονιά δούλεψες  με εξαντλητικά ωράρια ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, εφταήμερα, απανωτές εβδομάδες χωρίς ρεπό, χωρίς κανονική άδεια όταν την χρειαζόσουν να πας διακοπές με την οικογένειά σου τους φίλους σου , με τούμπα βάρδιες χωρίς  διάλειμμα…..

Άλλη μια χρονιά έκανες υπομονή ,ήλπιζες  ότι θα αλλάξουν τα πράγματα αφού οι μηχανές δουλεύανε ασταμάτητα όλο το 24ωρο , οι νταλίκες ουρά στα εργοστάσια να φορτώνουν  τα εμπορεύματα που εσύ παρήγαγες  με μόχθο, είχες τις αυταπάτες ότι θα κερδίσεις και συ κάτι θα δεις μια  άσπρη μέρα, αφού είχε τόση πολύ δουλειά μπορεί να σου έκανε την σύμβαση αορίστου να μην έχεις το βραχνά της ανασφάλειας. Από τα παραπάνω όχι μόνο δεν κέρδισες τίποτα , αλλά φρόντιζε να σου υπενθυμίζει η εργοδοσία ότι τουλάχιστον είχες δουλειά γιατί η ανεργία είναι στα ύψη, ότι αν σηκώσεις κεφάλι δεν θα σε ξαναπάρει  και ότι  σε πληρώνει αμέσως! Το τί δίνει; Τα νόμιμα αφού οι όλες οι κυβερνήσεις φρόντισαν όλα τα χρόνια με νόμους να φτάσουν τους μισθούς στα τάρταρα ,να πληρώνονται οι περισσότεροι εργαζόμενοι με τον κατώτατο , να καταργούν το πενθήμερο, τις τριετίες, τα επιδόματα, την κοινωνική ασφάλιση.

Έχεις καταλάβει πλέον ότι εσύ μετράς την φτώχεια σου να βγάλεις τον μήνα και οι εργοδότες αμύθητα κέρδη, κάνουν επενδύσεις, εξαγορές, συνεργασίες με κολοσσούς! Μην έχεις παράπονο όμως  η μεν Βίκος σου έδωσε μπόνους και όχι τους ίδιους σε όλους για να μισείτε ο ένας τον άλλο και η δε Χήττος σας κάνει ομαδική ιδιωτική ασφάλιση για να απαλλαχθεί από το κόστος των  εργατικών ατυχημάτων που γίνονται λόγω εντατικοποίησης στα εργοστάσια, για να συνηθίσεις στην ιδέα της ιδιωτικής ασφάλισης αφού το προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη, για να απαλλαχθεί  από το μη μισθολογικό κόστος που είναι δικά σου λεφτά. Η Βίκος σαν πρωτοπόρα! έκανε ιδιωτική ασφάλιση νωρίτερα παρέχοντας χίλια ευρώ τον χρόνο σε σένα που όμως το μοριακό τεστ χρεώνεται 90 ευρώ μην πέσουν και έξω οι ασφαλιστικές  τα ιδιωτικά εργαστήρια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Σκέψου όμως στο δίχρονο της πανδημίας αν δεν υπήρχαν και αυτά τα λειψά  δημόσια νοσοκομεία με το ηρωικό προσωπικό τους πόσοι θα γλίτωναν; Επίσης σκέψου όταν χρειάστηκε να κάνεις μια επέμβαση τον χρόνο αναμονής στα δημόσια, πόσα λεφτά ζητούσαν τα ιδιωτικά και πόσοι συνάνθρωποι χάθηκαν γιατί δεν είχαν να πληρώσουν; Μην βάζεις την υπογραφή σου για να ξηλωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά διεκδίκησε μαζί μας να έχουμε δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη, δωρεάν εξετάσεις, δημόσια νοσοκομεία για όλες τις ασθένειες.

Τώρα ξέρεις καλά ότι αυτό το  κράτος είναι εχθρικό απέναντι σε σένα και την οικογένειά σου ,δεν σε προστατεύει από τις πανδημίες ,από τα καιρικά φαινόμενα ,τους σεισμούς δεν θέλει να σου παρέχει  δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά σου όχι γιατί είναι ανίκανο αλλά γιατί είναι φιλικό με τους επιχειρηματικούς ομίλους και σε βλέπει σαν κέρδος για τους ομίλους και σαν κόστος γι αυτό.

 Έχεις μνήμη και πείρα πλέον καμία κυβέρνηση κανένας σωτήρας δεν θα σε σώσει σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα. Ήρθε ο καιρός να ανταμώσεις μαζί με τους συναδέλφους σου και από τα δύο εργοστάσια στο ταξικό σωματείο σου να κουβεντιάσουμε ,να αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.


Έτσι έκαναν οι εργαζόμενοι στην e-food , οι εργαζόμενοι στην cosco, στα πετρέλαια Καβάλας, στη Λάρκο, στα market in , οι αγρότες στα μπλόκα, οι γιατροί στα νοσοκομεία. Κέρδισαν μάχες Καμία μάχη δεν πάει χαμένη ,χαμένη πάει αυτή που δεν έγινε.

Εργάτη -εργάτρια όλοι μαζί με το σωματείο μας να πούμε φτάνει πιά ως εδώ και να διεκδικήσουμε :

Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με όλες τις τριετίες  με όλα τα επιδόματα, ανθυγιεινά- βαρέα  και ότι άλλο προβλέπει ο κλάδος μας.

Να γίνουν αορίστου  οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου  και να προσμετρηθουν τα προηγούμενα χρόνια ως τριετίες.

Πενθήμερο ,οκτάωρο όχι επταήμερο ,όχι κόντρα βάρδιες  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Να αναρτάτε  πρόγραμμα εβδομαδιαίο σε εμφανή σημείο να τηρείται από την εργοδοσία.

Η χορήγηση της κανονικής άδειας να δίνεται με αίτηση του εργαζομένου όταν την χρειάζεται ο ίδιος και όχι όταν αποφασίσει η εργοδοσία. Τα ρεπό να δίνονται στην ώρα τους.

Να δίνεται στους εργαζόμενους απόδειξη πληρωμής μισθού που θα αναγράφονται αναλυτικά μισθός, αργίες υπερωρίες.

Να πληρώνεται η Κυριακή με την προσαύξηση 75% και να δίνεται και το ρεπό.

Να δίνεται το διάλλειμα μέσα στο οκτάωρο. Να υπάρχει τραπεζαρία για το διάλλειμα και wc στο χώρο της παραγωγής και όχι μόνο στα γραφεία.

Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους εργαζόμενους να δίνονται  τα ανάλογα ατομικά μέτρα προστασίας συχνά και όχι επετειακά

 

           Παλεύουμε για:

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά  εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

 Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και   σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

         ΤΩΡΑ ΕΡΓΑΤΗ-ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!!           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]