Συμφωνία μόνο στους ανθρωπιστικούς διόδους στη συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας

 




Το άνοιγμα ανθρωπιστικών διόδων και η διεξαγωγή ενός τρίτου γύρου συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα, ήταν τα δύο ζητήματα στα οποία συμφώνησαν οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που συναντήθηκαν στο Μπρεστ, στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας.


Ο σύμβουλος του Ουκρανού πρωθυπουργού, Μ. Ποντολιάκ, δήλωσε πως οι συνομιλίες δεν είχαν τα αποτελέσματα που ήλπιζε το Κίεβο, αλλά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων. Επίσης, υπήρξε μια συνεννόηση για την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων σε τοποθεσίες όπου μαίνονται οι πιο σκληρές μάχες.


Νωρίτερα, ο Μ. Ποντόλιακ, είχε δηλώσει πως η Ουκρανική πλευρά θα ζήταγε άμεση κατάπαυση του πυρός, ανακωχή και ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Εκ του αποτελέσματος (συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι μάχες) τα δύο πρώτα αιτήματα δεν έγιναν δεκτά, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε.


Ο Ουκρανός σύμβουλος δήλωσε ότι ο τρίτος γύρος των συνομιλιών με τη Ρωσία θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Belta της Λευκορωσίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]