ΛΑΣΥ :Η Περιφερειακή Αρχή απέναντι από τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες με τη στήριξη των παρατάξεων ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

 



Η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν αποκαλυπτική της συναίνεσης ανάμεσα στα αστικά κόμματα και τις παρατάξεις τους στην Περιφέρεια Ηπείρου εν μέσω καταιγίδας για την ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Στόχος η πολυπόθητη «εθνική συναίνεση» στη σφαγή των δικαιωμάτων του λαού.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έλειπε η συζήτηση της διαχείρισης των υδάτων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπου 2 εταιρίες εμφιαλώνουν ασταμάτητα, το νερό στην πόλη είναι από τα ακριβότερα στην Ελλάδα  και ταυτόχρονα εμφανίζονται εκτεταμένα προβλήματα υδροδότησης τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συζήτηση δεν έγινε γιατί οι παρατάξεις «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» της ΝΔ και «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» του ΚΙΝΑΛ αρνήθηκαν να συνυπογράψουν το αίτημα της ΛΑ.ΣΥ. πειθαρχώντας στην κάθετη άρνηση του κ Καχριμάνη να μην συζητηθεί το θέμα «όσο αυτός είναι περιφερειάρχης».

Αλλά και στο θέμα της έγκρισης  υποβολής  αίτησης  της  Περιφέρειας  Ηπείρου,για χαρακτηρισμό της Ηπείρου ως «Πρότυπος Τουριστικός Προορισμός Ολοκληρωμένης Διαχείρισης», οι παρατάξεις της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ομόφωνα συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη του τουρισμού από τους μεγαλοξενοδόχους για τους τουρίστες υψηλών βαλαντίων είναι κοινός τους τόπος. Παρά το ότι οι ηπειρώτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατούσαν εδώ και χρόνια να κάνουν διακοπές, παρά το γεγονός ότι η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια λόγω της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης» του Ταμείου Ανάκαμψης που υμνούνε όλες οι αστικές παρατάξεις θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο  τους εργαζόμενους να κάνουν διακοπές και τους αυτοαπασχολούμενους του τουρισμού να επιβιώσουν, ο θεματικός τουρισμός ποιότητας για λίγους ενώνει αυτές τις παρατάξεις.  

Ομοίως στο θέμα  του  δικτύου  ποδηλατοδρόμων  στο  οδικό  ΠΕ Πρέβεζας, δεν προκάλεσε κανέναν προβληματισμό η επισήμανση των συμβούλων της ΛΑ.ΣΥ. ότι ένα τέτοιο έργο κόστους 9 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια περίοδο που αμφισβητείται η δυνατότητα επιβίωσης των  λαϊκών στρωμάτων, αποδεικνύει ότι οι προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής και των συνοδοιπόρων της «έχουν πάρει διαζύγιο» από τις λαϊκές ανάγκες.

Λαϊκές και περιβαλλοντικές ανάγκες που μένουν εκτός και του σχεδίου χωροθέτησης και λειτουργίας του Κλειστού Ξιφασκίας. Ένα αμφίβολης κατάληξης έργο, στο οποίο όλα γίνονται ανάποδα (πρώτα το φέρνουμε και μετά αποφασίζουμε τη χωροθέτηση και τη χρήση του), χωρίς άδειες, μελέτες, μελέτη κόστους λειτουργίας και συντήρησης. Αποδείχτηκε ότι ο κ. Περιφερειάρχης -και όχι κάποιο συλλογικό όργανο γιατί κανένα δεν έχει συνεδριάσει ή αποφασίσει για το θέμα- δεν έχει στόχο να καλύψει τις  ανάγκες δωρεάν μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αντίθετα θέλει να το αξιοποιήσει σαν πολυχώρο για κάθε λογής δραστηριότητες, οι οποίες θα φέρνουν έσοδα για να μπορεί να λειτουργεί ο χώρος. Στόχος που δεν αμφισβητείται από τις παρατάξεις της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η στρατηγική συμφωνία, η οποία εκφράζεται και στις ομόφωνες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για απευθείας αναθέσεις σε νομικούς συμβούλους είναι που οδήγησε στην κλήση σε απολογία από την Αποκεντρωμένη όλων- μηδενός εξαιρουμένου- των μελών της για το θέμα. Πλειοψηφία και «αντιπολιτευση» προφανώς εκφράζονται από τις δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη ότι όλα γίνονται γιατί «φυλάει Θερμοπύλες στο θέμα των απορριμμάτων» και δεν κάνουν την παραμικρή δήλωση γύρω από το θέμα.

Τέλος η συμφωνία των αστικών αυτών παρατάξεων στο ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, το κόστος και τις συνέπειες που θα πληρώσουν με βαρύ κύμα ακρίβειας διαρκείας τα λαϊκά στρώματα, φάνηκε και από την σύγκλισή τους στο περιεχόμενο του ψηφίσματος που πρότεινε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν οι λοιποί. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε το ψήφισμα, διαφώνησε μαζί τους στην αποστολή πολεμικού εξοπλισμού αλλά δεν εξέφρασε αντίρρηση στην χρήση των ΝΑΤΟικών βάσεων που φύτεψε στη χώρα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ορμητήριο του πολέμου, μετατρέποντας τη χώρα σε μαγνήτη αντιποίνων. Η συμφωνία εμπλοκής της χώρας και η στοίχιση του λαού με τον έναν από τους δυο ιμπεριαλιστές που συγκρούονται στο έδαφος της Ουκρανίας, έχει έναν βαθύτερο στόχο: να αποδεχτεί ο λαός μας ότι πληρώσει τον πόλεμο αυτόν στον οποίο η αστική τάξη της χώρας συμμετέχει για να αποκομήσει κομμάτι από τη λεία και να αναβαθμίσει την γεωστρατηγική της θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]