ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Τραϊκάπης, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων στις κατά Κυριακήν Εσπερινές Ομιλίες

 


Ανακοινώνεται στο πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας ότι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής οι κατά Κυριακήν Εσπερινές Ομιλίες πραγματοποιούνται στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου, πόλεως Ιωαννίνων, την ώρα του Κατανυκτικού Εσπερινού στις 6.00 το απόγευμα, υπό τον γενικό τίτλο «Η συμβολή της Εκκλησίας στην Αναγέννηση του Έθνους».

Έτσι λοιπόν, ομιλητής την Κυριακή, 20 Μαρτίου, ήταν ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Τραϊκάπης, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, με θέμα: «Η παιδεία στην Σμύρνη πριν από την καταστροφή», με αφορμή την επέτειο της συμπληρώσεως 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «Η μεγάλη ανάπτυξη της παιδείας στη Σμύρνη πριν την καταστροφή οφείλεται στις πολλές και μεγάλες αρετές  των διακεκριμένων εκπαιδευτικών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ίδρυσαν αλλά και δίδαξαν στις διάφορες σχολές, στα σχολεία αρρένων και θηλέων, στα Πανεπιστήμια, στα Ορφανοτροφεία και γενικά σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της τότε εξαιρετικής παιδείας, που αναπτύχθηκε στην Σμύρνη.».

Η Ιερά Μητρόπολη δίνει ιδιαίτερη σημασία στο θεσμό των Εσπερινών Ομιλιών, γι’ αυτό μετακαλεί και ειδικούς ομιλητές, ιδιαίτερα φέτος λόγω των επετειακών αυτών αφιερωμάτων, προκειμένου η διακονία του λόγου να υποστηριχθεί με τον καλύτερο τρόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]