Διήμερη επίσκεψη Οικονόμου στην Αλβανία για θέματα αστυνομικής και διασυνοριακής συνεργασίας


Διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αλβανία πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου   Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του  σήμερα Τρίτη θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογο του, Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Andi Mahila για θέματα αστυνομικής και διασυνοριακής συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών.


Xθες  ο κ. Οικονόμου συναντήθηκε  με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο, ενώ  είχε και συζητήσεις για τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική μειονότητα στην γειτονική χώρα, με εκπροσώπους της ομογένειας. Το βράδυ   παραβρέθηκε  σε δείπνο, που παρέθεσε  προς τιμήν του ο Πρόεδρος  του παραρτήματος  της «Ομόνοιας» Χειμάρρας.


Τον υφυπουργό κύριο Οικονόμου συνοδεύουν, ο Διευθυντής Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Ταξίαρχος Ν. Τσέτσικας και ο Διευθυντής Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/ΑΕΑ, Αστυνομικός Διευθυντής Ι. Σταυρακάκης.


Σημειώνεται ότι την παρούσα περίοδο η Ελλάδα έχει την Προεδρία της Διαδικασίας Συνεργασίας Νότιο - Ανατολικής Ευρώπης η οποία αποτελεί σχήμα περιφερειακής Αστυνομικής συνεργασίας.


Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου για τον σκοπό και το περιεχόμενο της επίσκεψης του Υφυπουργού κύριου Οικονόμου σημείωσε: «Η οικοδόμηση ενός σταθερού περιβάλλοντος ασφάλειας και προστασίας τόσο σε εθνικό όσο και στο ευρύτερο Βαλκανικό πεδίο, προϋποθέτει πρωτίστως την ειλικρινή και αμοιβαία συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]