Ζελένσκι:Η Ρωσία ήθελε νέο Τσερνόμπιλ στη Ζαπορίζια!Αν εκραγεί αντιδραστήρας θα είναι το τέλος της Ευρώπης

 


Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και τα ξημερώματα της 9ης μέρας της εισβολής, η Ρωσία βομβάρδισε το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, όπου προκλήθηκε φωτιά, η οποία, ευτυχώς, έσβησε τα ξημερώματα. Οργή Ζελένσκι που κατηγόρησε τη Μόσχα πως ήθελε νέο Τσερνόμπιλ!

Το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ζαπορίζια, στην κεντρική Ουκρανία, είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Μετά τον βομβαρδισμό της Ρωσίας προκλήθηκε φωτιά αλλά αντιμετωπίστηκε άμεσα και νωρίς το πρωί της Παρασκευής (04.03.2022), έσβησε και τα χειρότερα (για τα οποία προειδοποίησε το Κίεβο) φάνηκε να αποφεύγονται. Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο διάγγελμά του, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ήθελε να προκαλέσει νέα πυρηνική καταστροφή όπως στο Τσερνόμπιλ!


Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για «πυρηνική τρομοκρατία» και ότι ήθελε να «επαναληφθεί» η καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, όπου τον Απρίλιο του 1986 εκτυλίχθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία.

«Προειδοποιούμε όλο τον κόσμο για το γεγονός ότι καμία άλλη χώρα εκτός της Ρωσίας, δεν άνοιξε ποτέ πυρ εναντίον πυρηνικών εργοστασίων. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας, η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτό το κράτος τρομοκράτης καταφεύγει τώρα στην πυρηνική τρομοκρατία», κατήγγειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


«Η Ουκρανία μετράει 15 πυρηνικούς αντιδραστήρες. Αν εκραγεί κάποιος, θα είναι το τέλος των πάντων. Το τέλος της Ευρώπης. Θα πρέπει να εκκενωθεί η Ευρώπη», συνέχισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


«Μόνο το να αναλάβει άμεσα δράση η Ευρώπη θα μπορέσει να σταματήσει τα ρωσικά στρατεύματα. Πρέπει να αποτραπεί ο κίνδυνος η Ευρώπη να πεθάνει εξαιτίας πυρηνικής καταστροφής», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Μίλησε με Μπάιντεν

Με αφορμή τη ρωσική επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.


Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος ενώνει τη φωνή του με τον Ουκρανό ομόλογό του, καλώντας τη Ρωσία να «σταματήσει τη στρατιωτική δραστηριότητά της στην περιοχή» του εργοστασίου και «να επιτρέψει την πρόσβαση στους πυροσβέστες και στα σωστικά συνεργεία».

πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]