ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ουκρανία:Ματαιώνεται η απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη λόγω πυρών


 Η απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη έχει αναβληθεί, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, όπως μεταδίδει το BBC.


Η ουκρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ρωσική πλευρά δεν τηρεί την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, ενώ από την πλευρά τους οι ρωσόφωνοι ισχυρίζονται ότι τα φασιστικά Τάγματα «Αζόφ» επιτίθενται στους αμάχους.


Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης καλεί τους κατοίκους να διασκορπιστούν και να βρουν καταφύγια και ότι περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σύντομα.


Πριν από λίγα λεπτά ο αντιδήμαρχος της πόλης είπε στο BBC ότι η Μαριούπολη εξακολουθούσε να βομβαρδίζεται, ενώ υπάρχουν επίσης αναφορές ότι οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο τέλος της διαδρομής εκκένωσης.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της λεγόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας» του Ντονιέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, «μαχητές του ουκρανικού ριζοσπαστικού εθνικιστικού τάγματος "Αζόφ" πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στη λεωφόρο Μεωτίδας στη Μαριούπολη». Ο Πουσίλιν υποστηρίζει, σύμφωνα με ρωσόφωνα μέσα, ότι αυτή τη στιγμή 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, παραμένουν κάτω από ερείπια σε υπόγειο.


Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου ανακοινώθηκε τόσο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όσο και από τις ουκρανικές αρχές ότι οι άμαχοι θα μπορούσαν να φύγουν από τη Μαριούπολη από τις 12 μ. ως τις 5 μ.μ. (ώρα Μόσχας, 11 π.μ. - 4 μ.μ. ώρα Ουκρανίας και Ελλάδας).


Πηγές: BBC, TASS

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]