Ιωάννινα:Αναβάλλεται η ενημερωτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου



Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το βράδυ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Η συνεδρίαση ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα και αφορούσε στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου απέστειλε επιστολή σε όλα τα μέλη του σώματος απαντώντας και σε αιτιάσεις που διατυπώθηκαν από παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε, το Δημοτικό Συμβούλιο προσκαλείται και συνεδριάζει πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Οι συνεδριάσεις του εξυπηρετούν αποκλειστικά τις ανάγκες του δημοτικού έργου και δεν ενέχουν καμία σκοπιμότητα. Όλες οι ημέρες της εβδομάδας είναι πρόσφορες για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου, οι δε υποχρεώσεις των Δημοτικών Συμβούλων λαμβάνονται υπ’ όψη κατά το μέτρο του δυνατού. Θεωρώ αυτονόητο, ότι η συμμετοχή μας στα συλλογικά όργανα του Δήμου είναι προτεραιότητα και αποτελεί καθήκον το οποίο δεν μπορεί να νοηθεί ότι ασκείται υπό όρους. Εξυπακούεται επομένως ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να ρυθμίζουν τις λοιπές υποχρεώσεις τους, οικογενειακές και κοινωνικές, οι οποίες συντρέχουν στα πρόσωπα όλων μας, από όποια θέση και εάν συμμετέχουμε.

Η σημερινή συνεδρίαση, όπως γνωρίζετε, δεν είναι υποχρεωτική, και αφορά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τους μελετητές για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) του  Δήμου Ιωαννιτών, σχέδιο το οποίο έχει εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα του Δήμου και είναι σε γνώση όλων των παρατάξεων.

Για την συνεδρίαση αυτή υποβλήθηκε, μόλις χθες και σήμερα, από παρατάξεις αίτημα αναβολής, με διάφορες αιτιάσεις, τις οποίες δεν επιθυμώ να σχολιάσω περαιτέρω.

Το αίτημα της αναβολής γίνεται αποδεκτό. Η σημερινή συνεδρίαση αναβάλλεται και το Δημοτικό Συμβούλιο θα προσκληθεί εκ νέου σε συνεδρίαση για το θέμα αυτό. Θεωρώ ότι οι ενημερωτικές και θεματικές συνεδριάσεις είναι πολύ σημαντικές και η παρουσία όλων με προτάσεις και παρατηρήσεις, δεν είναι μεν υποχρεωτική, αλλά  κρίνεται απαραίτητη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]