Ιωάννινα:Η εναλλακτική σκηνή του Πνευματικού Κέντρου υποδέχεται το Σάββατο 9 Απριλίου τους 'Ομμα


 Η εναλλακτική σκηνή του Πνευματικού Κέντρου υποδέχεται το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ώρα 20:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» τους 'Ομμα σε μία συναυλία εφ' όλης της ύλης με κομμάτια από τα δύο τους CD "Ιχνογραφία" και "Ιδίοις Όμμασι" αλλά και ανέκδοτα τραγούδια.


 


Η συναυλία (που θα ανοίξει με το dark - ambient, noise -experimental ηχητικό σύμπαν των Μανώλη Αγγελάκη & Αντώνη Λιβιεράτου) θα έχει ως θεματικό άξονα επιλεγμένο υλικό από το πρώτο και κυρίως από το δεύτερο CD των Όμμα, που φέρει τον τίτλο "Ιδίοις Όμμασι" και που μαζί με ανέκδοτο υλικό, θα οδηγήσει το ακροατήριο μέσα από ψυχεδελικές unplugged μπαλάντες και dark folk - rock πινελιές σε ουτοπικά ηχητικά οργανικά ξέφωτα και από εκεί σε δυστοπικά electronica spoken words ηχοτοπία.


 


Οι Όμμα σχηματίστηκαν το 1999 από τους Βαγγέλη Μπουλουχτσή και Περικλή Μπουλουχτσή, γνωστούς στην ελληνική εναλλακτική σκηνή και από άλλα σχήματα, όπως οι Κεφάλαιο 24, οι Hobbit κ.ά, στα οποία είναι ιδρυτικά και ενεργά μέλη με δισκογραφική παρουσία και πάμπολλες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.


 


Έχουν γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ ντοκιμαντέρ με μουσική τους έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


 


Έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους με την Ankh productions.


Το εξ ολοκλήρου οργανικό άλμπουμ "Ιχνογραφία" του 2001 και το "Ιδίοις Όμμασι" του 2007, που εκτός από οργανικά κομμάτια, περιέχει τραγούδια και spoken word φωνητικά, που κινούνται σέ dark electronica, ambient, film music και ψυχεδελικές περιοχές.


 


Στις ζωντανές τους εμφανίσεις, οι Όμμα  παρουσιάζουν επιλεγμένα κομμάτια από τα δύο CDs τους αλλά και αρκετό ανέκδοτο υλικό, που κινείται από dark-folk ψυχεδελικές μπαλάντες μέχρι improvised οργανικές φυγές συνθέτοντας ένα πλούσιο και έντονα ατμοσφαιρικό ηχοποιητικό σκηνικό, ενώ πλαισιώνονται στη σκηνή από πέντε ακόμη μουσικούς, που χειρίζονται ambient fx κιθάρες, φωνητικά, φλάουτο, κρουστά και κοντραμπάσο.


 


 Όμμα


 


Περικλής Μπουλουχτσής - ηλ. κιθάρα, τραγούδι


Βαγγέλης Μπουλουχτσής - ακ. κιθάρα, τραγούδι


Αντώνης Παπαδόπουλος - ambient guitar


Ευθύμης Σφαιρόπουλος - κοντραμπάσο και ηλ. μπάσο


Κώστας Γκλίναβος - drums


Κωνσταντίνα Γοργόλη - τραγούδι, φλάουτο, φωνητικά


 


Μανώλης Αγγελάκης / Αντώνης Λιβιεράτος:  Ambient - Noise - experimental


 


Μανώλης Αγγελάκης / Αντώνης Λιβιεράτος:  Ambient - Noise - experimental

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]