Ιωάννινα:Και το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού στην απεργία 6 Απρίλη


 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ(Γιοσεφ Ελιγιά 7)


Παίρνουμε απόφαση και οργανώνουμε την μαζική μας συμμέτοχη στην απεργία 6 Απρίλη.

Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην ακρίβεια και το τσάκισμα του εισοδήματος μας.

Για συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες η απεργιακή μάχη στις 6/4 δίνεται σε ιδιαίτερες συνθήκες για την ζωή της εργατικής τάξης. Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος είναι πυκνές και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ- Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από τον έναν ή τον άλλο ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Κανείς να μην στοιχηθεί πίσω από δυνάμεις που δολοφονούν και ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους στις χώρες τους, στραγγαλίζοντας τα δικαιώματά τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στην ίδια ρότα που το άφησαν οι προηγούμενες και μπλέκει την χώρα ακόμα πιο βαθιά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αναλαμβάνοντας τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό λαό.

Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.  

Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.


Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος. Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε ότι θα ζούμε σε μια κατάσταση όπου ο λογαριασμός για όλες τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market θα τις πληρώνουμε εμείς, για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι διανομείς θα είναι όλοι μέρα στον δρόμο κάτω από αντίξοες συνθήκες και να πληρώνουν την βενζίνη από την τσέπη τους.

Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Να μην ξέρουμε πότε και πόσο θα δουλέψουμε.

Οι εργαζόμενοι σε μικρές επισιτιστικές επιχειρήσεις να ζούμε κάθε μέρα με τον φόβο της ανεργίας λόγω τον “λουκέτων” που θα προκύψουν από τις ανατιμήσεις.

Τώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Δεν χωράει άλλη αναμονή, Τώρα να οργανωθεί ο αγώνας για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά μέσα στους χώρους δουλείας. 

Σε όλη αυτή την επίθεση οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού έχουμε μόνο ένα όπλο, την συσπείρωση και την μαζικοποίηση του συνδικάτου μας. Την ζωντάνια και την λειτουργία του συνδικάτου, με μαχητικό σχέδιο δράσης που θα φτάσει σε όλους τους χώρους δουλείας. Ξέρουμε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, μας το έδειξαν οι αγώνες των συναδέλφων μας στην efood, οι αγώνες των εργαζομένων στην COSCO και την ΛΑΡΚΟ. 

Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας η συμμετοχή και επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη!

Διεκδικούμε:

Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Για τους διανομείς: μηχανάκια, εξοπλισμό, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης, που θα παρέχονται από την επιχείρηση (να συμπεριλαμβάνεται και το κράνος, εναλλακτικά να προβλέπεται επίδομα για την αγορά του και την απαραίτητη αντικατάστασή του όσες φορές χρειαστεί).  

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

•Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]