ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Ιωάννινα:Και οι οικοδόμοι στην απεργία της 6ης Απριλίου

 


Δίνουμε συνέχεια στον Αγώνα μας και διεκδικούμε:

Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις στα μεροκάματα & τους μισθούς.

Στήριξη του εισοδήματός μας από το τεράστιο κύμα ακρίβειας στο ρεύμα, τη θέρμανση, τα καύσιμα, τα βασικά προϊόντα κατανάλωσης.

Να απεμπλακεί η χώρα μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν το λαό μπροστά σε νέους κινδύνους.Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές σε όλες τις ειδικότητες,

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για αυξήσεις σε μισθούς-μεροκάματα, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στήριξη του εισοδήματός μας, απέναντι στην πολιτική της ακρίβειας που τσακίζει το εισόδημά μας, απέναντι στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως συμβαίνει και τώρα στην Ουκρανία.

Παίρνουμε πάσα από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και την κλαδική απεργία στις 16 Μάρτη. Η επιτυχία της ανέδειξε για ακόμη μια φορά την δυναμική του οργανωμένου αγώνα και αποτέλεσε άλλο ένα σημαντικό βήμα στο να πετύχουμε την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο.

Με την πάλη μας καταφέραμε να ασκήσουμε σημαντική πίεση στους εργοδότες του κλάδου και έπειτα από 13 χρόνια έχουμε στα χέρια μας μια ουσιαστική πρόταση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με 18,2% αύξηση στο κατώτερο μεροκάματο του εργάτη, 28,3% του βοηθού και 38,5% του εργατοτεχνίτη, ενώ αποδέχονται και επιπλέον 10% ως επίδομα γάμου, επαναφορά των τριετιών έως 6 τριετίες με 5% για κάθε μια, 10% για απόφοιτους επαγγελματικής εκπαίδευσης, 15% για εργασίες σε ύψος άνω των 30 μέτρων και 5% για εργασίες σε υπόγεια και θαλάσσια έργα.

Η υπογραφή Σύμβασης θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για να βελτιώσουμε ως ένα βαθμό τα μεροκάματα, για να μπει τέλος στο «παιχνίδι» των μεγαλοεργολάβων με τα ένσημα που δεν αντιστοιχούνται με αυτά που παίρνουμε ως μεροκάματο, για να ανέβει το δωρόσημο, τα επιδόματα και η σύνταξη μας. Θα πάρουμε μια ανάσα απέναντι στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Θα είναι ένα πάτημα για να κλιμακώσουμε παραπέρα τις διεκδικήσεις μας απέναντι στην πολιτική της ακρίβειας, για την οικονομική στήριξη όλων των οικοδόμων και των μικρών επαγγελματιών του κλάδου. Θα βρισκόμαστε πλέον σε καλύτερη θέση να διεκδικήσουμε μαζί με το Συνδικάτο μας ακόμη καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας είτε ανά εργοτάξιο, είτε ανά κατασκευαστική εταιρεία, θα ανοίξει ο δρόμος για νέες μάχες και νίκες.


Γι’ αυτό απαιτείται να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, να δυναμώσουμε την οργάνωση και συσπείρωσή μας με το Συνδικάτο, δένοντας την πάλη για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων για την κάλυψη των τεράστιων απωλειών του εισοδήματός μας από τις ανατιμήσεις-φωτιά σε ρεύμα, καύσιμα, θέρμανση και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι κοροϊδία: τα 40€ σε 3 μήνες για 360€ βενζίνης είναι σταγόνα στον ωκεανό, ιδιαίτερα όταν η εργασία είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας, ενώ τα τιμολόγια του ρεύματος έχουν εκτοξευτεί τόσο που η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών αδυνατεί να τα εξοφλήσει. Στην ουσία δε θέλει να θίξει τη δυνατότητα για στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων, στο όνομα της «δημοσιονομικής ισορροπίας», αφήνοντας τον λαό άλλη μια φορά εκτεθειμένο.

Εδώ και τώρα να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στο ηλεκτρικό ρεύμα, να πληρώσουν τις ρήτρες αναπροσαρμογής η κυβέρνηση και οι πάροχοι. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ο ΕΝΦΙΑ και οι φόροι στα καύσιμα, να μειωθεί η τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50%.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει πως οι αυξήσεις είναι μόνο συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία πρέπει να πέσει στο κενό. Άλλωστε οι ανατιμήσεις έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και είναι συνέπεια της πολιτικής για τη δήθεν «πράσινη ανάπτυξη» που τελικά στέλνει το λογαριασμό πίσω στους εργαζόμενους και μοιράζει δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Μεγάλο κομμάτι θα διανεμηθεί στους κατασκευαστικούς ομίλους για τις μπίζνες τους στα δημόσια έργα του επόμενου διαστήματος, αλλά και στον τομέα της ενέργειας.

Δεν χωρά κανένας συμβιβασμός, καμιά υποταγή στα καλέσματα για αναμονή στις διεκδικήσεις λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγεται στην Ουκρανία. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση για στήριξη του εισοδήματός μας, γιατί τώρα έχει φτάσει στα ύψη η ακρίβεια.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που βάζουν το λαό μας σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους, κάνοντάς μας στόχο αντιποίνων. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η στήριξη των λαών που δοκιμάζονται. 

ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΗΣΤΗ

Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα τους να διαλέξουμε εκμεταλλευτή. Όλοι τους ζουν από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα, όταν όμως μεγαλώνουν οι ανταγωνισμοί μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από τις αγορές, την ενέργεια, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων, δεν διστάζουν να μας οδηγήσουν στον πόλεμο, με μόνα θύματα τους λαούς που πληρώνουν με την ζωή τους, αλλά και τις συνέπειες όπως την ακρίβεια, τις εξοπλιστικές δαπάνες κ.ά. θυσιάζοντας τις ανάγκες τους για τα κέρδη των λίγων.

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ

Σε αυτόν τον αγώνα δεν μπορεί να λείψει κανείς. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 6 Απρίλη μπορεί να σηματοδοτήσει ότι η δύναμη βρίσκεται στην λαϊκή οργάνωση και πάλη, όταν κάνουμε στην μπάντα τους δήθεν «σωτήρες» και παίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]