ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΑΣΕ:Πανελλαδική -πανεργατική απεργία 6 Απρίλη


 ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 7μμ στο 2ο ΓΕΛ

ΤΕΤΑΡΤΗ  6 ΑΠΡΙΛΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

10:30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση 

του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος! Αυξήσεις στους μισθούς!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ: Δίνουμε αγωνιστική απάντηση για να μη πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο, να μην βρίσκεται στη γωνία θεατής και να ματώνει για τα κέρδη των εκμεταλλευτών.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, η επικίνδυνη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας με την αποστολή πολεμικού υλικού και την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων ανοίγουν τους “ασκούς του Αιόλου” για τους εργαζόμενους και τους μαθητές μας.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για την αναβάθμιση των ανταγωνισμών τους  στον έλεγχο των αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ: Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχηθούν πίσω από κανένα ληστή, πίσω από καμιά δύναμη δολοφόνων και εκμεταλλευτών που στραγγαλίζει και ξεζουμίζει τους λαούς. Για μια ακόμα φορά ο πόλεμος θα αφήσει νικητές και ηττημένους. Ήδη οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι στον τομέα της ενέργειας θησαυρίζουν, οι Έλληνες εφοπλιστές κατασκευάζουν πλοία για τη μεταφορά υγροποιημένου αερίου, μια σειρά μεγάλες επιχειρήσεις μετράνε κέρδη και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Ταυτόχρονα οι λαοί της περιοχής μετρούν χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, ξεριζωμένους αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης στενάζουν από την ακρίβεια, μεγάλα τμήματα των εργαζομένων οδηγούνται στην εξαθλίωση. Απέναντι στο ομόθυμο κάλεσμα εθνικής ομοψυχίας και επιλογής ληστή, που μας απευθύνουν η κυβέρνηση ΝΔ και τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για νέες θυσίες, αντιτάσσουμε την δική μας ομοψυχία που βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών.

Απευθύνουμε μαζικά το απεργιακό κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους που έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ. Σε όλους όσους λένε ''φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο'', ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία, στη ζωή. Πριν καν τελειώσει ο μήνας, ο μισθός μας έχει εξανεμιστεί. Η μισθολογική καθήλωση (έχει να δοθεί αύξηση στον κλάδο 12 χρόνια, το ΜΚ που μας έκλεψε η προηγούμενη κυβέρνηση), η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις μας έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Απευθύνουμε μαζικά το απεργιακό κάλεσμα στους 55 χιλιάδες συμβασιούχους συνάδελφους που συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς ομηρίας και σε πλήρη ανασφάλεια και οικονομική δυσπραγία. Στους 15.000 νεοδιορισμένους συναδέλφους που ο μισθός πείνας ίσα που φτάνει για ένα δωμάτιο και τα εισιτήρια για να δουν μια φορά το μήνα την οικογένειά τους.

Απευθύνουμε μαζικά το απεργιακό κάλεσμα στους μαθητές και τις οικογένειες τους που βλέπουν να υψώνονται όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στα μορφωτικά τους δικαιώματα με το καθεστώς της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και με την καθιέρωση της Τράπεζας Θεμάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις σε Α΄ και  Β΄ Λυκείου. 

Δεν υποχωρούμε, είμαστε περήφανοι, συνεχίζουμε αταλάντευτα τους αγώνες μας ενάντια στο περιεχόμενο και στο σκληρό πυρήνα των αντιεκπαιδευτικών νόμων που επέβαλλε η κυβέρνηση της ΝΔ, 4692/20, 4823/21, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που διατήρησε άθικτο και αξιοποίησε στο ακέραιο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο κλάδος μας σύσσωμος απέδειξε ότι μπορεί να τσαλακώσει οποιαδήποτε κυβερνητική επιλογή που επιβάλλεται, κόντρα στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας.

Αντί για την ουσιαστική στήριξη τη δουλειάς μας στην τάξη και των μορφωτικών  δικαιωμάτων των μαθητών μας,η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία με τον πιο επιθετικό τρόπο για να εφαρμόσει αντιεκπαιδευτικές - αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που έχουν αποφασιστεί εδώ και τριάντα χρόνια σε επίπεδο ΕΕ και ΟΟΣΑ πτυχές των οποίων έχουν εφαρμόσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ενίσχυσε το ν. Γαβρόγλου για το Νέο Λύκειο, ψήφισε τις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, εξετάσεις τύπου PISA στην ΣΤ’ Δημοτικού και στην Γ’ Γυμνασίου, προχωρά σε απαράδεκτα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών, γενικεύει τα πρότυπα – πειραματικά σχολεία, επιλέγοντας μαθητές μέσω εξετάσεων. 

Η οργή μας φουντώνει! Πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα και υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία! Δεν ανεχόμαστε να στοιβάζονται 25 παιδιά μέσα στην τάξη, να συνεχίζεται το πρωτόκολλο – ντροπή του 50%+1. Κάθε μέρα η κυβέρνηση παίζει με την υγεία μας, των μαθητών μας και των οικογενειών τους, αρνείται να εφαρμόσει έστω και ένα μέτρο, ώστε τα σχολεία να μην είναι εστίες υπερμετάδοσης. Αρνείται να πάρει ούτε ένα σοβαρό μέτρο, προκειμένου να ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία, να στηρίξει εμάς τους εκπαιδευτικούς, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια γνωστικά κενά, τα ψυχολογικά-κοινωνικά προβλήματα. Αντίθετα προσπαθούμε να “παίξουμε” τον παιδαγωγικό μας ρόλο στο ασφυκτικό-γραφειοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, που παραμένουν υποστελεχωμένα και με ανύπαρκτες -απαρχαιωμένες υποδομές. 

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας! Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς για τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε  5 δισ. ευρώ το χρόνο στους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς εμπλοκής της χώρας μας, να δίνουμε 11δις€ ζεστό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις, μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο, και από την άλλη να μη διατίθενται χρήματα για να ενισχυθούν οι υποδομές, το προσωπικό, οι μισθοί μας.

Οι κοκορομαχίες μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση και συμφωνία στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Από κοινού ψήφισαν και υλοποιούν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, την «πράσινη μετάβαση», την απολιγνιτοποίηση, το εμπόριο ρύπων και την απαξίωση των εγχώριων ενεργειακών πηγών που καταδικάζουν τη λαϊκή οικογένεια στην «ενεργειακή φτώχεια» και γεννά την ακρίβεια. 

Τώρα είναι η ώρα της μάχης! Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, βάζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες στο επίκεντρο της πάλης. Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.


6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!  Απαιτούμε εδώ και τώρα!

Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα

Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.


6 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  Διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των ΜΚ 2015-2017, στήριξη όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. 

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. 

Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων 

Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο ν.4808/21 (Χατζηδάκη). 

Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών .

Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.

Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. 

Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.

Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημία και με ίδια μέσα από τους εκπαιδευτικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]