ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Τετάρτη 6 Απρίλη πανελλαδική Πανεργατική απεργία -10.30 στο Εργατικό Κέντρο


 ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

10:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων  


Καμία εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, 

για την υπεράσπιση του εισοδήματος μας!

Για συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, οι μέρες και οι ώρες είναι κρίσιμες και δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και αυταπάτες. Η ασχήμια και η βαρβαρότητα που ζούμε, ο φόβος και η ανασφάλεια που νιώθουμε δεν μπορούν να αλλάξουν χωρίς τη δική μας συμμέτοχη στον συλλογικό αγώνα, με τους συναδέλφους μας, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, σε κοινό βηματισμό με τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος και με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών.

Τώρα που το φιτίλι του πολέμου άναψε για τα καλά στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας ως αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας,  η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, με την κυβέρνηση να δίνει γη και ύδωρ, να στέλνει όπλα και να είναι έτοιμη να στείλει  και εκστρατευτικό σώμα, απαιτεί αγωνιστική απάντηση.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε εμπλοκή και συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο  και  να κλείσουν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα μας. 

Απορρίπτουμε το χιλιοειπωμένο αφήγημα της κυβέρνησης “τα κεφάλια μέσα” με αφορμή τις επιπτώσεις του πολέμου. Δε δεχόμαστε να δίνονται δις ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολές που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια της χώρας,  απεναντίας μας  εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά σε πολεμικούς σχεδιασμούς και ταυτόχρονα φορτώνουν στις δικές μας πλάτες για ακόμα μια φορά τον λογαριασμό. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από καμία ιμπεριαλιστική δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους λαούς και τσακίζει τα δικαιώματα μας.

Χαράσσουμε το δικό μας δρόμο! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Διεκδικούμε  ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία, κατοχύρωση της Κυριακής αργίας και μέτρα για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος μας. Όλα αυτά που η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, των αντοχών της οικονομίας τα έχουν ισοπεδώσει, βυθίζοντας μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Με τις εξελίξεις να προδιαγράφουν ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη  για εμάς τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας. 

Γιατί όσες περικοπές και να κάνουμε ο λογαριασμός δεν μας βγαίνει με τα ψίχουλα που παίρνουμε για μισθό. Είναι αδύνατον συνάδελφοι με μισθούς 400 ευρώ να μπορέσουν να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου που φτάνουν τα 400 και 500 ευρώ έκαστος!

Γιατί δεν μπορεί να λιώνουμε στη δουλειά, στα ταμεία, στα «μανάβικα», στα «τυριά» και ανάμεσα σε στοίβες από ρούχα, να περνάνε από τα δικά μας χέρια χιλιάδες προϊόντα και εμείς να στερούμαστε τα βασικά είδη διατροφής, να μην μπορούμε να καλύψουμε βασικές ανάγκες δίκες μας και των οικογενειών μας.


Γιατί δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε ότι θα δουλεύουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι όπως, όσο και όταν θέλει η εργοδοσία, με άθλιες ατομικές συμβάσεις. Να δουλεύουμε όλο και περισσότερες Κυριακές, με απλήρωτες υπερωρίες, να αλλάζουμε συνεχώς πόστα για να βγάλουμε τη δουλειά που θέλει η εργοδοσία. 


Εμείς είμαστε που πληρώνουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς, τα «Ραφάλ» και τις πολεμικές φρεγάτες για τον πόλεμο που κάνουν οι ληστές. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στενάζουν, η κυβέρνηση εξακολουθεί να δαπανά 5 δις ευρώ το χρόνο σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, αλλά χρησιμοποιούνται για την στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.  


Έχουμε τη δύναμη να τους βάλουμε εμπόδια. Αυτό αναδεικνύεται από τον περήφανο και ελπιδοφόρο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των Πετρελαίων Καβάλας, της COSCO. Οι  εμποροϋπάλληλοι μπορούμε να σηκώσουμε ψηλά το ανάστημα μας σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη, στον κλάδο συνολικά, διεκδικώντας όλα όσα σήμερα μπορούμε να απολαμβάνουμε και μας στερούν κυβερνήσεις και εργοδοσία Να μην τους χαριστούμε!


Μπροστά στην απεργία 6 Απρίλη με τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων μας, με σχέδιο σε κάθε κατάστημα να ακουστεί η δική μας φωνή,  τα δικά μας αιτήματα για: 

Κατώτατο μισθό 825, ως βάση για συλλογικές διαπραγματεύσεις

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.

Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες

Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο).

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Μείωση κατά 50% των τιμoλογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και επανασύνδεση σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.

Καμία εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με πολεμικό υλικό, στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Δεν θα διαλέξουμε ληστή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]