ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αλβανία:Είχε στο διαμέρισμά του 4.000 έργα τέχνης αξίας 8 εκατ . ευρώ Ανάμεσά τους και θρησκευτικά αντικείμενα από ορθόδοξες εκκλησίες

-Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους αγοραστές  έργων τέχνης στο πλαίσιο  της  αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Πολιτιστική Κληρονομιά».
-αξίας 8 εκατ. τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα 61χρονου


Η Αστυνομία Τιράνων συνέλαβε  έναν   61χρονο καθώς   στο διαμέρισμά του   βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα  από 4.000 έργα τέχνης .
 
Ο 61χρονος κατηγορείται για κλοπή έργων τέχνης και πολιτισμού ,και διακίνηση έργων τέχνης και πολιτισμού.
Στην κατάθεσή του δήλωσε πως είναι αναστηλωτής έργων τέχνης και δεν έκλεψε τα έργα τέχνης που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του αλλά τα αγόρασε ως συλλέκτης .
Σημειώνεται ότι η αξία των αντικειμένων εκτιμάται  στα 8 εκατ. ευρώ  ενώ ανάμεσά τους είναι και  θρησκευτικά αντικείμενα από ορθόδοξες εκκλησίες της Αλβανίας,της Ελλάδας και των Σκοπίων ,σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ.Τα κατασχεθέντα μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τιράνων για τις περαιτέρω διαδικαστικές ενέργειες.
Ο συλληφθείς δεν είναι άγνωστος στην Αστυνομία καθώς το 2013 είχε συλληφθεί  μαζί με 2 ακόμα άτομα  για υπεξαίρεση έργων πολιτιστικής κληρονομιάς  .Όλοι οι συλληφθέντες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες.
Σε συνεργασία με τους ειδικούς και εμπειρογνώμονες των Ειδικών Ιδρυμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζονται οι εργασίες για την απογραφή των αντικειμένων αυτών και την πλήρη τεκμηρίωση της εγκληματικής αυτής δραστηριότητας.

Όλα τα κατασχεθέντα αντικείμενα  διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τιράνων, για τις περαιτέρω διαδικαστικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]