Το πείραμα του Μαθηματικού Ερατοσθένη από τον Σύλλογο «Αστρολάβος» στο 2o Δημοτικό Σχολείο Άρτας

 


Δράση από τον Σύλλογο «Αστρολάβος» στο 2o Δημοτικό Σχολείο Άρτας.


Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση από τον Σύλλογο Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, “Αστρολάβος”, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Άρτας και το Δήμο Αρταίων, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί Δευτέρα 21 Μαρτίου στην εαρινή ισημερία στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.


Οι μαθητές του σχολείου, μέσα από αυτή την δράση έμαθαν για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης, αναπαριστώντας το πείραμα του Μαθηματικού Ερατοσθένη, διευθυντή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Παρατήρησαν τον ήλιο με την βοήθεια τηλεσκοπίου και έμαθαν χρήσιμα πράγματα για την λειτουργία του, ενημερώθηκαν για τη μέτρηση του χρόνου, υπό την σκιά του ιστορικού ρολογιού του κάστρου της Άρτας, στην πλατεία του ρολογιού, όπου σήμερα είναι η αυλή του σχολείου τους.


Δεν έλειψαν όμως και οι διαγωνισμοί ζωγραφικής που χάρισαν στα παιδιά πλούσια δώρα, ενώ τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν στην Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας Γιάννης Μόραλης, όταν υπάρξει η δυνατότητα.

«Θέλω να συγχαρώ τον Σύλλογο Αστρολάβο για τις διαφορετικές και χρήσιμες δράσεις που κάνει. Στηρίζουμε και είμαστε δίπλα σε τέτοιες δράσεις που προάγουν μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση την εκπαιδευτική κοινότητα. Και μιας και βρισκόμαστε στο 2ο Δημοτικό, ένα σχολείο από τα παλαιότερα της Άρτας που σύντομα θα το εντάξουμε για ενεργειακή αναβάθμιση» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.


Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν απενεμήθη από τον Δήμαρχο Αρταίων και τον Σύλλογο “Αστρολάβος” τιμητική βράβευση στον Σπύρο Τρομπούκη  ωρολογοποιό-αργυροχόο, τον άνθρωπο που η ζωή του όλη είναι συνυφασμένη με το ρολόι του κάστρου, διότι για περισσότερα από 40 χρόνια, κάθε οχτώ ημέρες το κούρδιζε.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος κ.Τσιρογιάννης κατά την στιγμή της  βράβευσης «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τον κ. Τρομπούκη, ο οποίος εθελοντικά συντηρούσε και φρόντιζε 40χρόνια τώρα, το ρολόι μας, το ιστορικό μας ρολόι το οποίο είναι συνυφασμένο με την ζωή όλων μας, που όταν δεν ακούγαμε τον χτύπο του ανησυχούσαμε πως κάτι συνέβαινε. Θα ήθελα ο κ. Τρομπόυκης να γίνει παράδειγμα προς όλους μας και όλοι μας μέσα από εκείνον να καταλάβουμε την αξία του εθελοντισμού και να τον προάγουμε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, η Διευθύντρια Α’ βμιας Εκπαίδευσης Κλεοπάτρα Βασιλείου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ευαγγέλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος  κ. Τζούβας,  ο Σύλλογος  Αστρολάβος, η  Διευθύντρια του 2ο Δημοτικού Σχολείου Μαγδαληνή Τάχου και εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]