Ζωή σε άλλα παιδιά χαρίζουν οι γονείς του 2,5 ετών αγοριού που κατάπιε φασόλι


 Ζωή σε άλλα παιδιά θα χαρίσει με τα όργανά του το μόλις 2,5 ετών αγοράκι από το Αγρίνιο, που υπέστη απόφραξη αεραγωγού, από φασόλι και νοσηλεύονταν εγκεφαλικά νεκρό στη ΜΕΘ Παίδων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο.



Οι κατάλληλοι λήπτες βρέθηκαν μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Η καρδιά και το ήπαρ θα μεταμοσχευθούν στην Ιταλία, οι δύο νεφροί στη Θεσσαλονίκη και οι κερατοειδείς στην Αθήνα. Τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στη μία τα ξημερώματα ξεκίνησε η διαδικασία της λήψης των οργάνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.


Τη μεγαλειώδη απόφαση για τη δωρεά οργάνων πήραν έξω από την ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου στο Ρίο, οι γονείς του παιδιού, που από την περασμένη Παρασκευή έδινε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.


Το παιδί μεταφέρθηκε με καρδιακή ανακοπή από το Αγρίνιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου εξαιτίας του εγκεφαλικού οιδήματος που παρουσίασε, έμεινε εγκεφαλικά νεκρό.


Όπως ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων κ. Ανδρέας Ηλιάδης, «έγινε μία μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί το παιδί, αλλά δυστυχώς ο μικρός Γιωργάκης δεν τα κατάφερε».


Έτσι οι γονείς, που έχουν άλλα δύο παιδιά, πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του 2,5 ετών γιου τους και να δώσουν ζωή σε άλλους μικρούς ασθενείς .

πηγή ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]