ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Τετάρτη 16 Μάρτη Πανελλαδική απεργία οικοδόμων -Συγκέντρωση 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο


 ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ 

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Συγκέντρωση 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων


  Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Μάρτη, Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων όπου συζητήθηκε η οργάνωση της Πανελλαδικής πανοικοδομικής απεργίας στις 16 Μάρτη.

   Από τη συζήτηση το βασικό συμπέρασμα που αναδείχτηκε είναι πως η άνοδος της οικοδομικής δραστηριότητας το τελευταίο διάστημα, τα μεγάλα δημόσια έργα που γίνονται σε όλη τη χώρα και στην πόλη μας, τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κ.α. δεν έφεραν τίποτα θετικό για τις συνθήκες δουλειάς των εργαζόμενων που τα παράγουν όλα αυτά. Αντίθετα, τα μεροκάματα έχουν μείνει στάσιμα και συνεχίζεται το παζάρι και η κλοπή των ενσήμων που είναι και η μεγαλύτερη πληγή σήμερα για τους οικοδόμους.

  Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή στην απεργία με κύρια αιτήματα την Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τις αυξήσεις στα μεροκάματα και το σταμάτημα στο κλέψιμο των ενσήμων. Κάθε μέρα εργασίας να είναι και μέρα ασφάλισης.

   Επίσης έγινε συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία όπου ματώνουν οι λαοί για το μοίρασμα του πλούτου μεταξύ των καπιταλιστών. Επισημάνθηκε ότι οι λαοί σε κάθε χώρα δεν έχουν κανένα συμφέρον να επιλέξουν με ποιον ιμπεριαλιστή θα πάνε να σφαχτούνε και ότι τα διάφορα προσχήματα που χρησιμοποιούνται από την κάθε πλευρά (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΡΩΣΙΑ) είναι μόνο για να ξεγελάσουν τους λαούς. Ειδικά στον κλάδο των κατασκευών όπου Έλληνες και μετανάστες χρόνια τώρα παλεύουνε μαζί για το μεροκάματο, θα πρέπει να μην ξεγελιούνται από τέτοια προσχήματα που μπορεί αύριο να προσπαθήσουν να τα αξιοποιήσουν για να στρέψουν τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλον για ξένα συμφέροντα. Τέλος εγκρίθηκε ψήφισμα που καταδικάζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν με βάσεις, πολεμικό υλικό ή στρατιωτικό προσωπικό μέσα και από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που συμμετέχει (ΝΑΤΟ, ΕΕ) και μπλέκουν τους λαούς σε τεράστιους κινδύνους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]