Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στις εργαζόμενες της «Yava fitness center» στα Γιάννενα



Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της αλυσίδας γυμναστηρίων «Yava fitness center» στο υποκατάστημα Ιωαννίνων για την εξόφληση δεδουλευμένων μηνών και καλεί τους Γιαννιώτες, τους αθλούμενους στο γυμναστήριο να στηρίξουν τις διεκδικήσεις τους.

Είναι πρόκληση να απειλεί η εργοδοσία τους εργαζόμενους με αναστολή λειτουργίας του γυμναστηρίου από την Τετάρτη 16/2 λόγω επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων όταν έχει ενημερωθεί πολλές μέρες πριν για την απαίτηση καταβολής της μισθοδοσίας, αρνείται να τις πληρώσει, την ώρα μάλιστα που προκλητικά ανοίγει νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. 

Η αυθαίρετη παρακράτηση των μισθών των εργαζομένων αξιοποιείται για την χρηματοδότηση του προγράμματος ανάπτυξης της εταιρείας. Απόδειξη ότι από την αρχή της χρονιάς προχώρησε στο άνοιγμα νέου υποκαταστήματος στη Γλυφάδα και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα προχώρησε στην ανακαίνιση του υποκαταστήματος στον Κορυδαλλό Αττικής.

Αποτελεί πρόκληση η πάγια τακτική, εδώ και πολλά χρόνια (πριν την εκδήλωση της πανδημίας) η εργοδοσία να αρνείται τη μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας στο προσωπικό όπως οφείλει, με στόχο ανάμεσα στα άλλα να τους εξωθήσει σε παραίτηση και να τους αντικαταστήσει με άλλους, με λιγότερα εργασιακά δικαιώματα. 

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν υπό καθεστώς φτώχειας, να τους χρωστάνε πάντα δύο και τρεις μήνες μισθοδοσίας. Αντίστοιχα, κάθε καλοκαίρι να παραμένουν τρεις μήνες απλήρωτοι περιμένοντας τον Σεπτέμβρη για να πληρωθούν. Δεν μπορεί να παρακαλούν για την απόδοση του δώρου Χριστουγέννων. Είναι δίκαιη η απαίτησή τους να ζήσουν φυσιολογικά, να μη ζουν με ψύχουλα, περιμένοντας και παρακαλώντας για τα αυτονόητα.

Η εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις δεν μπορεί να οδηγεί τους εργαζόμενους από την παραίτησή στο δικαίωμά τους απλά να πληρώνονται κάθε μήνα.

Απαιτούμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων και την τακτική μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας. Προειδοποιούμε την εταιρεία να μην τολμήσει να επιδιώξει τη μεταφορά προσωπικού από άλλο κατάστημα ή πρόσληψη νέου προσωπικού όπως απειλεί. Η Επιθεώρηση Εργασίας και κάθε δημόσια αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]