ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Mε λαμπρότητα γιόρτασε η Πρέβεζα τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο


 Mε λαμπρότητα γιόρτασε η Πρέβεζα τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο-

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου

Με την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους κορυφώθηκε ο εορτασμός στη μνήμη του Προστάτη και Πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου, ο οποίος σύμφωνα με την τοπική παράδοση την λύτρωσε από την πανώλη.Στη λιτάνευση (όπως και στον Εσπερινό αλλά και τη Θεία Λειτουργία) τηρήθηκαν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και η προσέλευση του κόσμου μέσα στο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ήταν περιορισμένη.

Την ξεχωριστή αυτή ημέρα για την Πρέβεζα την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ενώ μεταξύ μεταξύ άλλων παρευρέθησαν  οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Σπυρέλης, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης , Γρηγόρης Κουμπής, Γιώργος Σαριάνογλου και Νίκος Παγγές , περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, σύλλογοι, φορείς και δημότες.


Η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους την οποία κρατούσαν σπουδαστές και σπουδάστριες  της ΑΕΝ πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής “Ορφέας” και πλαισιωμένη από το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας με την συμμετοχή προσκεκλημένων από πλευράς της Ιεράς Μητροπόλεως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου, των Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιο και Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο.

Αμέσως μετά ο Δήμος Πρέβεζας παρέθεσε καφέ  για τους προσκεκλημένους στο ξενοδοχείο "Μαργαρώνα"

Ο Δήμαρχος κ.Νίκος Γεωργάκος στο καλωσόρισμά του ανέφερε ότι στις δύσκολες εποχές της πανδημίας πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας, υπενθυμίζοντας ότι η Πρέβεζα βρέθηκε να είναι ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά σε εμβολιαστική κάλυψη αξιοποιώντας το όπλο της επιστήμης, όπου με τη σοφία και τις ικανότητες που ο Θεός προσέφερε στον άνθρωπο και αυτή αποτελεί ένα ακόμα δώρο Του προς εμάς.

Ο κ. Γεωργάκος αναφέρθηκε επίσης στον ιδιαίτερο αρχαιολογικό και φυσικό πλούτο που διαθέτει η περιοχής μας, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει ένα μήνυμα και κατά της βίας με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος με ενημερωτικές δράσεις και εκπαιδευτικές ενέργειες θα υποστηρίξει την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Ο Υφ.Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Πρέβεζας για την πρόσκληση, ενώ και ο ίδιος δεν παρέλειψε να ξεκινήσει την ομιλία του με τον θάνατο του 19 χρονου στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα τα περιστατικά βίας,  εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να ξαναβρούμε τους αξιακούς μας κανόνες σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία και να επιστρέψουμε στις παραδόσεις μας και την οικογενειακή αγωγή που αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση για γενιές Ελλήνων.











Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στους κινδύνους που κρύβουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, διαδίκτυο κλπ, ενώ χαρακτήρισε την Ήπειρο ως μια από τις πιο φιλήσυχες περιοχές στην Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος πέραν των αναφορών του στον βίο , τη δράση και τις διδαχές του Αγίου Χαραλάμπους στάθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Μητρόπολη για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού μέσω της ανάδειξης της περιοχής μας ως σταθμό του Αποστόλου Παύλου αλλά και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Τις ευχές του απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Κίτρου, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο και στο πόσο έχει συμβάλλει η ανάδειξη της εκεί παρουσίας του, στην προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τέλος έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων από τον Μητροπολίτη και τον δήμαρχο Πρέβεζας προς τους επίσημους προσκεκλημένους οι οποίοι και ευχαρίστησαν θερμά για την υποδοχή και την φιλοξενία.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]