Φόβοι για διαρροή καυσίμου από το Euroferry Οlympia

 


Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές οι ειδικοί της ακτοφυλακής της Ρώμης εντόπισαν πιθανή θαλάσσια μόλυνση με καύσιμα από το πλοίο Euroferry Olympia.

Το ιταλικό υπουργείο Περιβάλλοντος παρακολουθεί την εξέλιξη της όλης υπόθεσης, σε στενή επαφή με την ακτοφυλακή της χώρας. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται, πιθανώς, η κηλίδα, εντοπίσθηκε από αεροσκάφος ATR της ιταλικής ακτοφυλακής, το οποίο πετά πάνω από το πλοίο.


Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Περιβαλλοντικής Μετάβασης της κυβέρνησης Ντράγκι, είναι έτοιμο να διαθέσει, στις ελληνικές αρχές, πλωτό μέσο της υπηρεσίας καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης, το Levoli White, το οποίο βρίσκεται στο Μπάρι και μπορεί άμεσα να σαλπάρει, αν χρειαστεί.


Τσιγκολάνι: Δεν έχουν εντοπιστεί σημαντικές οπές στο πλοίο

Στην περιοχή ανοικτά της Κέρκυρας, παράλληλα, έφτασε ήδη το πλοίο Diciotti, της ιταλικής ακτοφυλακής, που διαθέτει ειδικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, ενώ μεταφέρει και ομάδα ειδημόνων, για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης.


Παράλληλα, όμως, σήμερα το μεσημέρι, ο Ιταλός υπουργός Περιβαλλοντικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι δήλωσε ότι μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί σημαντικές οπές στο πλοίο, οι οποίες να συνδέονται με περιβαλλοντική ρύπανση. Ένα αισιόδοξο και καθησυχαστικό μήνυμα. Οι ιταλικές  αρχές, πάντως, συνεχίζουν να παρακολουθούν την όλη κατάσταση, και μέσω δορυφορικών λήψεων.  


Σήμερα το πρωί, τέλος, έφτασαν στο Πρίντζελι, με το πλοίο Florencia της Grimaldi Lines, 48 διασωθέντες που επέβαιναν στο Euroferry Olimpia. «Καταλάβαμε ότι είχαμε γλιτώσει τον θάνατο μόνον όταν βρεθήκαμε στην θάλασσα, μέσα στις σωσίβιες λέμβους» δήλωσαν στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai. «Χάσαμε τα πάντα, τα χρήματά μας, τα ρούχα και τα χαρτιά μας, αλλά είμαστε ζωντανοί και αυτό είναι που μετράει», υπογράμμισε με συγκινησιακή φόρτιση νεαρός Ιταλός οδηγός φορτηγού.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]