Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στο πλευρό των απεργών της Cosco


 ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ COSCO!

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση απέναντι στους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

Απέναντι στους απεργούς και τα δίκαια αιτήματά τους για υπογραφή συλλογικής σύμβασης, για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, για βαρέα και ανθυγιεινά, για αυξήσεις των αμοιβών τους, η κυβέρνηση παρατάσσει και τρομοκρατεί τους απεργούς με πάνοπλες δυνάμεις καταστολής – ΜΑΤ – ΟΥΚ – λιμενικό σώμα – αύρα και ό,τι άλλο μηχανισμό μπορεί να φανταστεί κανείς για να κάμψει την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο λιμάνι του Πειραιά για να στηρίξουν το μονοπώλιο της COSCO, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το επιτελικό αστικό κράτος των εργοδοτών είναι ικανότατο και ταχύτατο για να υπερασπίζει τα συμφέροντα της εργοδοσίας, αντίθετα είναι εχθρικό για την προστασία του λαού στην πανδημία, στα χιόνια, στις φωτιές, στις πλημμύρες. 

Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα των απεργών στην COSCO  που τσάκισαν στην πράξη την καταστολή και τα σχέδια εργοδοσίας και κυβέρνησης. Μαζί με τους εργάτες της COSCO  βροντοφωνάζουμε «Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ». 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ο αγώνας των εργατών της COSCO  είναι αγώνας όλων μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]