ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Εξόρμηση του ΚΚΕ στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

 


Εξόρμηση έξω  από το στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα Ιωαννίνων πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 24/2, μέλη της Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ διακινώντας την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και σημαίνοντας συναγερμό ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό του στρατοπέδου και να αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, που έχουν στηρίξει όλες τις ΝΑΤΟϊκές αποφάσεις στο όνομα της πολυδιαφημισμένης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, εμπλέκοντας τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του πολέμου. Με τη χώρα μας να γίνεται είτε «θύτης» άλλων λαών, είτε «θύμα» αφού αυτόματα γίνεται μαγνήτης αντιποίνων, όπως έχει προειδοποιήσει η Ρωσία για την Αλεξανδρούπολη και τις άλλες στρατιωτικές βάσεις.

Επίσης ανέδειξε τις συνέπειες που έχουν οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα στην καθημερινή ζωή του λαού με τους εξοπλισμούς, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια.

Ανέδειξε ότι μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση δεν βρίσκεται στο να συστρατευθούμε  σαν λαός και χώρα με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Αντίθετα βρίσκεται στο δυνάμωμα της πάλης του λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια σε όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια, το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις.

Ανέδειξε την ανάγκη τώρα να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για την περικύκλωση της Ρωσίας. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]